a

KUZEYDE GÜMRÜK ÖDENMEYECEK

 

Brüksel’de bir araya gelen Priştine ile Belgrad’ın uzmanalarından  oluşan  çalışma grubu, Kosova’nın kuzeyindeki  sınırlarda gümrük konusu ele aldı. Gümrük vergisinin ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi. Anlaşma,  20 Aralık tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Anlaşma uyarınca, vergi ödenmeyen malların gümrük işleri yapılmadan Kosova’ya girebileceği  ayrıca ağırlığı  3,5 tonu geçmeyen mal yüklü taşıtlarında gümrük vergisi ödemeden Kosova’ya giriş yapabilecek.

Müzekerelerde yer alan Sırbistan temsilcisi Dejan Paviçeviç, Sırp medyasına yaptığı açıklamada, bir hafta süren müzakerelerin ardından kuzeydeki sınır  kapılarında belirlenen kriterlere göre, gümrük vergisi ödenmesi yerine  istatistik tutulacağını söyledi.

Müzakerelerde Kosova’nın kuzeyindeki Sırpların çıkarlarının önemsendiğini kaydeden paviçeviç, 7 aralık tarihinde Brüksel’de bir araya gelen Kosova ile sırbşstan başbakanlarının üzerinde anlaştıkları maddelerin teyit edildiğine işaret etti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

EŞCİNSELLİĞİ SAVUNAN ZBOGAR VE LUNACEK’E AÇIK MEKTUP

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş