a

BAŞBAKAN ÜÇÜNCÜ TUR GÖRÜŞMELER KONUSUNDA MİLLETVEKİLLERİNE BİLGİ VERDİ

Başbakan Thaçi, Sırbistan Başbakanı İvica Daçiç ile Brüksel’de gerçekleştirdiği üçüncü görüşmesi konusunda meclis milletvekillerine bilgi verdi. Başbakan görüşmelerde varılan anlaşmalara değindi.

“Sınırların entegre yönetiminin uygulanması konusunda anlaşmaya vardık. Ayrıca sırbistan ve Kosova arasında eşgüdüm ofislerinin açılmasına karar verdik ancak güvenlik nedeniyle şimdilik  atanacak kişiler çalışmalarını Avrupa Birliği merkezlerinde yürütecekler. Dacıc ile gelecek görüşmeninin 17 Ocak 2013 tarihinde yapılmasına da karar verdik” İfadelerini kullanan Başbakan Thaçi, müzakerelerin iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi açısından bir başarı olduğunu belirtti. Başbakan, sınırların entegre yönetimi anlaşmasının Jarınje ve Merdare sınır kapılarında uygulanmaya başlandığını ve herşeyin sorunsuz ilerlediğini ifade ederek, Birnjak ve Dheu İ Bardhe sınır kapılarında ise söz konusu anlaşmanın 31 aralık tarhine kadar uygulamaya geçeceğini kaydetti. Kzueydeki yasadışı paralel yapıların Sırbistan tarafından finanse edilmesine bir son verilmesi geriğini de görüştüklerini söyleyen Başbakan Thaçi bu konuda özel bir fonun oluşturlmasını masaya yatırdıklarını da sözlerine ekledi.
Diğer yandan LDK, AAK ve Vetevendosje milletvekilleri Başbakan Thaçi’nin açıklamalrini yetersiz bularak tepki gösterdiler.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

HARADİNAJ’IN KOALİSYON İÇİN TEK ŞARTI HÜKÜMETİ YÖNETMEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş