a

SAİT, BALKAN GAZETECİLERİNİ TBMM’DE AĞIRLADI

 

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün organizasyonunda Balkan ülkelerinden Türkiye’ye gelen 20 gazeteci, TBMM’yi ziyaret ettiler. Meclisteki Balkan ülkeleri dostluk gurubu başkanı milletvekilleri ile bir araya gelen konuk gazeteciler, AK Parti İzmir Milletvekili, Meclis Dışişleri komisyon üyesi ve Parlamentolar arası Arnavutluk dostluk gurubu Başkanı Rifat Sait’i ziyaret ederek, Türkiye’nin Balkan politikası hakkında bilgi aldılar.

Balkan gazetecileri, meslektaşları olan ve sarı basın kartı sahibi İzmir Milletvekili Rifat Sait ile Türk basını hakkında görüşme yaptılar. Görüşmede, kendisine yöneltilen bir soru üzerine İzmir milletvekili Rifat Sait’in İzmir’in EXPO 2020 adayı olduğunu ve İzmir’in EXPO’yu kazanmasının tüm Balkanlara fayda sağlayacağını söylemesi, konuk gazetecilerin ilgisini çektiği görüldü. Sait, Balkan gazetecileri ile yaptığı söyleşide, Türkiye’de artık internet medyasının da sarı basın kartı alabileceğini ve sarı basın kartı olan gazetecilere gri pasaport verileceğini söyledi.

Misafir gazeteciler, Milletvekili Rifat Sait ile parlamento muhabirleri derneğini ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i makamında ziyaret ettiler. Konuk gazetecilerin meclis başkanı Çiçek’i ziyaretinde Kosovalı gazetecinin meclisteki dokunulmazlıklar hakkında yönelttiği soruya, başkan Çiçek’in tebessüm ederek cevap vermesi ilgi çekti. Cemil Çiçek, bu soruyu Türk basını soruyor, demek Balkan basını da merak ediyor, dedi. Heyet, Meclisin AK Parti kulisinde kendisi de Kosova göçmeni olan İstanbul milletvekili ve eski Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Balkan ülkelerinden gelen gazeteciler, son olarak meclisteki genel kurulu İzmir Milletvekili Sait ile birlikte misafir locasında izlediler ve ardından Ankara’dan ayrıldılar. Balkan heyeti, Türkiye ziyaretini İstanbul gezisi ile devam edecek ve burada yapacağı görüşmeler sonrasında Türkiye’den ayrılacaklar.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

JAHJAGA: AB İÇİN İYİ İLİŞKİLER ÖNEMLİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş