a

MAMUŞA İLE ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANLARI BİR ARAYA GELDİ

Mamuşa Belediye Başkanı  Arif Bütüç, İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün davetlisi olarak Şişli Belediyesi’ni ziyaret etti. Şişli Belediye Başkanı  Mustafa Sarıgül bir araya gelen  Mamuşa Belediye Başkanı  Arif Bütüç , Mamuşa Belediyesinin çalışmaları hakkında geniş bilgi verdi.Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç daha sonra   Şişli Belediye  Meclis toplantısına katıldı.

Kosova Mamuşa Belediye Başkanı  Arif Bütüç Şişli Belediye Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasına “Dünyanın en genç ülkesi Kosova Cumhuriyeti Mamuşa Belediyesi  ve kendi adına adına ve şahsıma saygılarımı sevgilerimi ve muhabbetlerimi iletmek istiyorum” sözleriyle başladı. Mamuşa Belediye Başkanı Bütüç özetle şunları belirtti:

“Ana ülkemiz Türkiye Kosova Cumhuriyeti’ne ister savaş döneminde ister bağımsızlık mücadelesinde vermiş olduğu her türlü destek için ne kadar teşekkür etsek yine de azdır ana ülkemizle gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Dilimiz bir, kıblemiz bir, bayrağımız bir. Atalarımız da Osmanlı döneminden İç Anadolu’dan o topraklara gelmiş o toprakları vatan edinmiş o topraklara barışı sevgiyi hoşgörüyü getirmiş bize orada birer evladı Fatiha torunu olduğumuzu ifade etmek istiyorum sözümü bitirmek istiyorum. Sayın Başkanımı ve beraberindeki heyeti Kosova’ya davet ediyorum.  Mamuşa’ya davet ediyorum. Sultan Murat Hüdavendi türbelerini ziyaret etmeleri için, bizi nasıl yaşadığımızı görmeniz için Kosova’ya davet ediyorum, kapımız sonuna kadar açık. Küçücük bir ülkenin bir belediye başkanı olarak kalbimiz sonuna kadar açık, ana ülkemizle gurur duyuyoruz. Şişli Belediyesi’nin yolu açık olsun. Basından takip ediyorum ve başkanımı da bu arada başarılar dilemek istiyorum. “

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de  belediye meclisi adına ben de Arif Bütüç’e  teşekkür ederek, şöyle konuştu:

“Çok güzel bir şey söyledi. Bayrağımız beraber dedi, inançlarımız beraber dedi, kültürlerimiz beraber ve o topraklarda Türkiye Cumhuriyeti’nin kültürünü en güzel şekilde yaşattığınız için ben de sizlere çok teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte arzu ederim gruptaki meclis üyelerimizle birlikte kısa süre içerisinde mutlaka ve mutlaka belediyenizi ve Kosova Cumhuriyeti’ni ziyaret edeceğiz. Biz de sizlerle birlikte olacağız. Özellikle Kosova’da yaptırmış olduğunuz Anadolu İlköğretim Okulu, Kosova’da yaptırmış olduğunuz Atatürk Lisesi’nden dolayı sizleri kutluyorum. Tebrik ediyorum. Dünyanın her yerinde Kosova’da da Türkiye’de de özgürlükler olmalı, demokrasi olmalı, küresel demokrasi her yerde gelişip güçlenmesi lazım.  Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin onur kaynağısınız, gurur kaynağısınız, o topraklarda ay yıldızlı bayrağımızı ve çok Türkçemizi temsil ettiğiniz için kutluyorum. “

En kısa zamanda Kosova’yı ve Mamuşa Belediyesi’ni ziyaret edeceğini belirten Şişli Belediye  Başkanı  Mustafa Sarıgül,  Mamuşa Belediyesi’ne  proje desteği yapacağını kaydetti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KUZEYDE SIRPLAR TATBİKAT YAPTI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel