a

PRİŞTİNELİLER BİR YEŞİL ALANA DAHA SAHİP OLUYOR

 

Priştine’nin “Ulpiana”, semtindeki pazarın bitişiğinde yer alan belediyeye ait yaklaşık 15 bin metre karelik alan genelde çöplerin atılması ve pazarda çalışan tüccarların ya da etraf binalar sakinleri tarafından araç park yeri olarak şimdiye dek kullanıldıysa da, belediye özellikle etraf binalar sakinlerinin büyük memnuniyetle karşıladıkları bu alanı yeşil Alana dönüştürmeyi kararlaştırdı ve bu maksat için saha düzenleme çalışmalarını da başlatmış oldu.

Öyleki kötü bir görünüş sergileyen bu alan bundan böyle genelde etraf binalar sakinlerine rahat nefes aldırtacak çiçekler ve ağaçlarla bürünmüş yem yeşil  bir sahaya dönüşmüş olacak. Bu alanda ayrıca yürüyüş yerlerinin de yapılacağı açıklandı.  Böylece yalnız etraf  bina sakinleri değil, buraya  yakın olan ve bu tür yeşil alanlardan mahrum kalan diğer semtlerin sakinleri de burada dinlenip özellikle yaz aylarında daha rahat nefes alabilecek.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

“GERMİA HİLL” DÜNYANIN SEÇKİN DİPLOMATLARINI BİR ARAYA GETİRDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel