a

BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ KOSOVA’DA

Türkiye Büyük Birlik Partisi  Genel Başkanı Mustafa Destici bir dizi etkinlik ve temaslarda bulunmak üzere Kosova’da  Adalet Partisi’nin merkez binasını ziyaret etti. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyet burada Adalet Partisi Genel Başkanı ve Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani ve partililer tarafından karşılandı. Samimi geçen görüşmenin ardından  yaptığı açıklamada Agani, Kosova’ya tüm süreçlerde verdiği desteklerden dolayı Türkiye’ye şükranlarını ifade etti. “Bugün kosova’nın büyük dostu olan BBP Genel Başkanını karşılamaktan son derece mutluyum, Büyük lider merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu da Kosova’nın büyük dostu olarak burada anıyoruz” şeklinde konuşan Bakan Agani, Türkiye’nin Kosova’ya verdiği desteğinin artarak devam edeceğini de belirterek tarihten gelen kardeş ilişkilere dayanarak bu desteğin gelecekte de tüm alanlarda artaması arzusunu dile getirdi. Bakan Agani, BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci’den Kosova’yı halen tanımamış ülkelere yönelik lobicilik faaliyetlrinin yoğunlaşması için diğer partilerle birlikte gayretlerini devam ettirmesi ricasında bulundu.
Kosova’nın yanı sıra denetimli bağımsızlığına son verilmesi ve tam bağımsız devlet olmasını kutlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kosova’nın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu belirtti. Kosova’yı tanıyan ilk ülke olarak Türkiye’nin  desteğini sürdüreceğini, bu desteğin iki ülke arasındaki kardeş ilişklıeri daha da pekiştireceğine inandığını söyledi.
Destici, Kosova’nın ekonomik kalkınmasına hız kasandıracak türk yatırımlarının artması için Türk işadamlarını teşvik edeceklerini kaydetti.
BBP Genel Başkanı ve beraberindeki heyet daha sonra Sultan Murat Türbesini ziyaret etti. Destici Sultan Murat Türbesinde dualar ederek buradan Türkiyenin Priştine Büyükelçiliği rezidansını ziyaret etti.
Destici buarada Türkiye’nin Priştine Byükelçisi Songül Ozan ile biraraya geldi. Kabulde Türkiyenin ünlü flüt virtüözü  Şefika Kutluer de bulundu.
Destici Kosova ziyareti çerçevesinde Mamuşa ve Prizreni de ziyaret edecek. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

ELİF ÇAĞLAR BİR KEZ DAHA BÜYÜLEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş