a

KOSOVAPORT 2 YAŞINDA

 

Bundan tam iki yıl önce 29 Ekim 2010, Kosova’da Türkçe medyaya yeni bir soluk kazandırmak adına Kosovaport adında tek Türkçe videolu haber portalı yayın hayatına başlaması kararının alındığı tarihtir. Bugün gurur ve mutululukla Kosovaport ikinci yaşını kutluyor. Kıymetli okurlarımızın  sayesinde, büyüdü ve büyümeye de devam ediyor. Bu süreçte yanımızda olarak bize destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimizle.

 

“Kosovaport haber sitesinin ikinci yılını kutluyoruz. Kosova ve özellikle Kosova Türk halkı için haberlerin zamanında alınması ve daha geniş bir coğrafyaya yayılması çok önemli bir unsur. Kosovaport bu unsurda iki sene içerisinde hem haber yapımı hem de hızlı iletimi açısından önemli bir kaynak olmuştur. Hem Kosovaport sahibine hem de diğer çalışanları tebrik etmek isterim. Gelecek yıllarda da bu başarıların devam etmesini dilerim. Çünkü bu zamanda doğru haberin zamanında iletilmesi ve farklı coğrafyalara yayılması çok önemli. Ben bir kez daha Kosovaport’u tebrik eder başarıların devamını dilerim.”

     Mahir Yağcılar

Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP Genel Başkanı                                                                                                                                                                                                                       

“Öncelikle Kosovaport’un kurucularına ve tüm çalışanlara bu ikinci yılı kutluyorum. Çok başarılı bir internet yayıncılığı yapıyorlar. Bizimde önemli Türkçe bilgi ve referans kaynaklarımızdan birtanesi. Güvenilir bir internet sitesi. Sık sık ziyaret ediyoruz ve elbetteki ziyeret edilmesini tavsiye ediyoruz. Bence Türkçe’nin buradaki Türk kültürünün ve varlığının devamı için Kosova’da bu tür haber yayıncılığının, bilgi iletişiminin çok önemli bir işlevi olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple Kosovaport’un hem kurucularını hem de çalışanlarını bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum. İnşallah Kosovaport ikinci yıldan sonra yirminci, ikiyüzüncü yılını da kutlar.”

                                          Songül Ozan

                                          T.C Kosova Büyükelçisi

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

BURUNDİ KOSOVA’YI TANIDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom girişjojobet giriş