a

SIRBİSTAN İLE İLİŞKİLERİN NORMALLEŞTİRİLMESİ KARARINA DESTEK

kosova meclisi

Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova Özel Temsilcisi Samuel Zbogar, Kosova Meclisi tarafından onaylanan  Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi kararını desteklediğini belirtti.  Zbogar, söz konusu kararın AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton yanı sıra ABD Devlet Sekreteri Hillary Clinton’un desteklediklerini ifade etti.

Kosova Meclisi Genel Kurulunda oy çoğunluğuyla alınan kararın oylanmasının ardından  Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP)  Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar,   kararın  önemi hakkında  DHA’ ya özel açıklamada bulundu.

Mahir Yağcılar,”Kosova’ nın tam bağımsızlığını kazanmasıyla beraber , Avrupa Birliği , uluslararası topluluğu da,  iki devlet arasında yani Srbistan ile Kosova Cumhuriyeti arasında da ilişkilerin düzeltilmesini istemektedir. Aslında bu bizim için de gerekli bir şeydir. Çünkü iki tarafta yaşıyan vatandaşların sıkıntıları vardır . Aynı zamanda Srbistan’da Avrupa yolunda , Kosova’da Avrupa yolunda bulunduğu için buna ihtiyaç duyulmaktadır. Bu anlamda ve bundan yola çıkarak Kosova Meclisi’nde bir kaç parti ve gruplar bir metnin üzerinde uzlaştılar ve Meclise sundular . Dolayısiyle bu metnin içersinde biz “6  artı 1” grubu olarak Kosova Demokratik Türk Partisi olarak ta bulunmaktayız “dedi .

Mahir Yağcılar , bu karar, Kosova’nın toprak bütünlüğünü  ve eğemenliğini soru işaretine  getirmiyecektir. Bu konuda devamlı Parlamento’ya raporlar sunulacaktır . Meclisten çıkan kararla, Hükümet’e bu konuda yetki verilmiştir. Kosova Meclisi’nde böyle bir kararın alınması oy çoğunluğuyla  olması gelecek dönem için önemlidir. Bu kararın Kosova için önemli olduğunu tekrar ifade etmek istiyorum. Aynı zamanda Avrupa yolunda Kosova önemli ödevlerden biri yerine getirecek” dedi. /T. Kasap/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

BALKAN SAVAŞLARI ZEYTİNBURNU’NDA MASAYA YATIRILACAK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş