a

VARILACAK ANLAŞMAYLA JAHJAGA BİR YIL DAHA CUMHURBAŞKANI?

 

Ülkedeki Anayasa ve seçim reformları krizin atlatılması amacıyla ABD-nin Priştine Büyükelçisi Tracey Ann Jacobson’un ülkenin en büyük siyasi parti lideriyle yarın bir araya gelmesi bekleniyor.

Reformların devamı yanısıra parti başkanlarının varacağı bu anlaşmayla ayrıca Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın akibeti de belli olacak.

Adının açıklanmamasını istemeyen Cumhhurbaşkanlığı kaynağı  “Epoka e Re” gazetesine konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  ülkenin önde gelen siyasi liderleri ile ABD Büyükelçisi Jakobson arasında görüşmenin,  yarın yapılmasının beklendiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı kaynağı “Anayasa ve seçim reformları konusunda anlaşmaya varılması ereğiyle ABD-nin Priştine Büyükelçisi Tracey Jacobson 13 Ekim’de siyasi liderleri  bir araya toplayacak.  Reformlar için yolun açılması yanısıra bu anlaşmayla ayrıca Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın  bu görevde bir yıl daha kalması öngörülmektedir.”dedi.

 Reformlara engel olmayacağı ve Anayasa ile seçim reformlarının onaylanmasından sonra görevinden istifa etme taahhütlerinde bulunan Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın da anlaşmayı imzalayacağı açıklanıyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

TÜRK EL SANATLARI FUARI MERAKLILARINI BEKLİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel