a

BAKAN AGANİ’YE KALE HEMŞEHRİLİK BERATI VERİLDİ

Denizli Matti Restaurantta düzenlenen fahri hemşerilik törenine Kosova Sağlık Bakanı Dr. Ferit Agani, Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Acıpayam Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Turgut Tok, Kale Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Osman Nuri Ağdağ, Kale Belediyesi Meclis Üyeleri ve işadamları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen evlatlarımız için üzüntülü olduklarını belirterek, “Son günlerde yaşayan terör saldırılarında Denizli’ye de ateş düştü. Türk Milleti olarak bölücü terör örgütünün çirkin emellerini alet olmayacağız. Sağlık Bakanımıza vereceğimiz fahri hemşehrilik beratı töreni bizim için buruk geçiyor.”dedi.

Dr. Ferit Agani’nin Kosova ve Türkiye arasında sıcak samimi köprüler kurulmasında büyük emeği olduğunu belirten Yarımca, “Fahri hemşehrilik beratı ile bakanımız Kaledavazlı oldu” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Ferit Agani, terör olaylarından dolayı Kosova hükümeti olarak üzüntü içinde olduklarını belirterek, “Şehitlere çok üzüldüm. Gencecik insanların toprağı girmesi bizleri çok üzüyor” dedi. Dr. Agani, iki ülke arasından kurulan kardeşlik köprüsünün giderek güçlendiğini belirtti.

Konuşmalarının ardından fahri hemşehrilik beratı okunarak, Vali Yardımcısı Abdullah Acar ve Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca tarafından Kosova Sağlık Bakanı Dr. Ferit Agani’ye takdim edildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

PRİŞTİNE ÜNİVERSİTESİ HASAN PRİŞTİNA İSMİNİ TAŞIYACAK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel