a

KOSOVA OVASI’NDAKİ SOKAĞA SİLİFKE ADI VERİLDİ

 

Kosova Ovası Belediyesi’nin daveti üzerine Priştine’ye gelen Silifke Belediyesi heyeti,  kardeşlik ilişkilerini pekiştirmek üzere bugün bir araya geldi. Üç yıldan beri gerek  işadamları, gerek ise de sivil toplum kuruluşları düzeyinde faaliyetlere katılan her iki belediye meclis üyeleri, karşılıklı istişarelerde bulundu.

 Kosova Ovası Belediyesi’nin daveti üzerine iki gündür Priştine’de bulunan Mersin ilçesine bağlı Silifke Belediyesi başkanlığında toplanan Belediye Meclis Başkanı ile üyeleri yanı sıra çeşitli sektörlere ait Türk işadamları, üç yıldır süren kardeşlik ilişkilerini pekiştirmek üzere bir araya geldi. Silifke Belediyesi olarak Kosova Cumhuriyeti bağımsızlığını cani gönülden desteklediklerini ve bu kardeş ilişkilerini de bu çerçevede kurduklarını belirten Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, iki belediye  arasında birçok alanda karşılıklı yatırımlarda bulunmayı düşündüklerini söyledi.

Bugüne kadar  yaptığımız istişareler, iki şehir arasında, ekonomik, kültürel, ticari ve sportif manasında çok önemli karşılıklı bir şeyler üretilebileceğini gösteriyor” şeklinde konuşan  Silifke Belediye Başkanı, heyete katılan değişik sektörlerden  Türk işadamlarıyla, Kosova Ovasında, “ Silifke” adında sokağın açılışında bulunmak hem de karşılıklı ticari yatırımcılarla bir arada olmak ana niyetimizdir” dedi.

Birçok alanda Türk işadamlarının Kosova’da yatırım yapmasıyla, mevcut işsizlik sorununa da çözüm olarak, iş imkanları sunma ihtimalleri üzerine konuşan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel,`”Kosova geliştikçe değişik ülkelerle karşılıklı ilişkileri güçlendirdikçe  işsizlik sorununun da üstesinden gelineceğine inanıyorum` dedi.

 Kosova Ovası ile Silifke Belediyesi arasında kardeşlik ilişkilerini güçlendirilmesi sembolü olarak da bugün Kosova Ovasının bir  sokağına Silifke adının verilmesi amacıyla,  Türkiye’nin Priştine  Büyükelçisi’nin de teşrif ettiği açılış töreni  düzenlendi./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

MAMUŞA’DA SADECE 2 BAYAN İŞSİZ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş