a

DACİÇ: KOSOVA’NIN BÖLÜNMESİ “TEK REEL ÇÖZÜM”

 Sırbistan Başbakanı Ivica Daçiç,  Brüksel’in Kosova’yı tanıması için Sırbistan’ı mecbur ettiremiyeceğini  ve Kosova’nın bölünmesinin,  olasıl çözüm için tek reel olanak gibi gördüğünü açıkladı.

“Kosova’nın bölünmesinin tek reel çözüm olduğunu düşünüyorum ve bunu Priştine’de Arnavutların kabul edeceklerinden eminim.  İyi ama bu tür bir şeyin bölgede protestolara yol açabilir mi,  sorusu da ortaya çıkmaktadır.”şeklindeki ifadelerde bulunan Sırbistan Başbakanı Ivica Dacic bu safhada Kosova’nın tek taraflı bağımsızlığının kabul edilmemesini teşkil eden,  her şeyin kabul edici olduğunu söyledi.

Kosova’nın bağımsızlığının tanınması için Brüksel’in Sırbistan’ı mecbur ettiremiyeceğini vurgulayan Dacic Kosova’yı AB-nin beş üye ülkesinin bile tanımadığını ifade etti.

Ivica Dacic’e göre Kosova ile Sırbistan arasında gergin ilişkilerin yumuşatılması gerekir ve Sırbistan AB üyesi oluncaya kadar,  tanıma anlamına gelmeyecek kabul edilir çözümler bulunmalıdır.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

BAKAN YAĞCILAR: TERMKOLLİ’NİN İTHAMLARI ASILSIZ VE YERSİZ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş