a

DEVLET ZİRVESİNDEN NEW YORK ÇIKARTMASI

Yaklaşık  2 milyon nüfusa sahip Avrupa’nın en fakir bir kaç ülkesi arasında yer alan ülkemiz,   masraflar özellikle de vergi mükelleflerinin zar zor ödeyebildiği vergi paralarının harcanması söz konusu olunca kendini cömert göstermekten hiç kaçınmıyor. Böylece yarın çalışmalarına başlayacak olan Birleşmiş Milletler Örgütü Genel Kurul toplantısına ülkemiz büyük masraflara göz yummarak rekor sayıdaki 50 katılımcı devlet “kasasını” bir hayli hafifleterek bizden çok daha zengin bir çok ülkeyi bu kez “cömertlik”te mutlaka  aşmış olacak.

Tartışmalara direkt katılma hakkına sahip olmayan ülke heyet üyelerinin ancak rekor sayıda ABD-ye gitmesi New York resmi yolculuğunun daha fazla seyahat olarak kabul edildiği ortaya çıkmış bulunuyor.

BMÖ Genel Kurulu katılımcıları arasında  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın eşi Astrit Kuçi de yer alıyor.

Bir bölümünün bugün hareket ettiği New York yolcuları arasında şunlar yer alıyor:

Cumhurbaşkanlığı heyeti:

1. Atifete Jahjaga – Cumhurbaşkanı, 2. Z. Astrit Kuçi, Cumhurbaşkanının eşi, 3. Ramush Tahiri – yüksek siyasi danışman, 4. Arber Vllahiu – basın danışmanı/sözcü, 5. Zana Berisha – asistan, 6. Z. Florent Rrahmani -fotograf, 7. Cumhurbaşkanın koruması.

Başbakanlık heyeti:

1. Hashim Thaçi -Başbakan 2. Bekim Çollaku, 3. Abelard Tahiri, 4. Edi Sejdiu, 5. Astrit Ibrahimi, 6. Xhavit Ferizi.

Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli’nin heyeti: 1. Behxhet Pacolli, 2. Z. Jetlir Zyberaj, 3. Gezim…(koruma)

Bakan Enver Hoxhaj’ın heyeti:

1. Enver Hoxhaj, 2. Heroina Telaku, 3. Lulzim Pllana, 4. Akan Ismaili, 5. Bekim Sejdiu, 6. Imer Berisha, 7. Valeza Oruqi, 8. Fatmir Zajmi.

Diğer bakan ve bunların beraberinde olan heyetler:

Vlora Çitaku 4 kişi ile, Mimoza Kusari – Lila me 4 kişi ile, Ibrahim Makolli 2 kişi ile, Besim Beqaj ve ekibi, Blerand Stavileci ve ekibi.

Kosova heyetinin ABD-de kaç gün kalacağı halen kesinlik kazanmadıysa da ancak ABD-ye bir uçak biletinin yaklaşık  1.000 Euro olduğu çok ayandır. Heyetin her bir üyesi de 275 Avro tutarında yövmiye almış olacak.  Bundan başka heyet üyelerinin otel masraflarının da  bu yolculuk masraflarına eklenmesiyle ülkemizin en yüksek makamlarının devlet bütçesini bu kez ne kadar “hafifletecekleri” ortadadır.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

AKR GRANT OLAYI İLE İLGİLİ ADALET TALEP EDİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel