a

TÜRK DÜNYASI BELEDİYE BAŞKANLARI BİR ARAYA GELDİ

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ’nin bir hafta sürecek Balkan belediyelerine yönelik ‘Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı’ eğitim programı start aldı. Açılış, Birliğin  Zeytinburnu’daki genel merkez binasında yapıldı. Programa Birlik Başkan Yardımcısı Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Başbakanlık Başdanışmanı Taha Gergerlioğlu ve Balkan belediye başkanları katıldı.Birlik adına bir açılış konuşması yapan Başkan Yardımcısı Murat Aydın, gelişen ve güzelleşen bir yerel yönetim için çalıştıklarını söyledi. Aydın “Güzel uygulamaları başka yerlere de taşıyalım. İnsanlarımızın yaşam kalitesini yükseltelim. Komşularımızın zenginliği, yaşam standardının yüksek olması bizi çok mutlu eder.” dedi.

GERGERLİOĞLU: TDBB YEREL YÖNETİMLERİN KALKINMASI İÇİN ÖNEMLİ GÖREV İFA EDİYOR

Açılıştaki konuşmasına “Sizinle 80-100 yıldır görüşemiyoruz” sözleriyle başlayan Gergerlioğlu, tecrübe ve bilgi paylaşımını artırmanın öneminden bahsetti. Bilgi yönetiminin en sağlıklı biçimini tecrübe aktarımıyla bulacağını belirten Gergerlioğlu: “Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin bu manadaki çalışmaları çok önemlidir.” dedi. Hükümetin dünyaya açılma hedefinin altını çizen Gergerlioğlu, “TDBB dünyadaki belediyelerle tecrübe ve bilgi paylaşımına girerek bu hedefin ilerlemesine katkı sağlıyor.” Şeklinde konuştu.

MAMUŞA’DA ANA DİL TÜRKÇE’DİR

Açılış konuşmasına söz alan konuk belediye başkanlarından Kosova’yı temsil eden Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, birliğin çalışmalarından duyduğu menuniyeti dile getirerek “Bugün ana ülkemin dışında, Mamuşa’da da anadil Türkçe’dir. Ve birinci resmi dil olarak diğer dillerle eşittir.” dedi. Studeniçan Belediye Başkanı Fati İseni (Makedonya) ise: ”Bizim kollarımız ve ailemiz ikiye bölündü. Osmanlı imparatorluğunun yıkılışından sonra bölündük ama bugün güçlü bir Türkiye bizi bir araya getiriyor.” dedi.

Bir hafta sürecek eğitimlere Moldova, Kosova, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk ve Bosna Hersek’ten belediye başkanları katılacak. Etkinlikler bir hafta sürecek ve 24 Eylül’de Süleyman Şah Üniversitesinde yapılacak kapanış töreniyle bitecek. Törende Bosna Hersek’in Cumhurbaşkanı, aynı zamanda Aliya İzzetbegoviç’in oğlu olan Bakir İzzetbegoviç katılacak. İzzetbegoviç’e fahri doktora verilecek.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

LDK: THAÇİ ÖĞRETMENLERİ KANDIRMA GAYRETİNDE

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel