a

ŞİMŞEK: KOSOVA’YI AVRUPAYA AÇILAN ÖNEMLİ BIR ÜRETİM ÜSSÜ OLARAK GÖRÜYORUZ

Kosova’nın dentimli bağımsızlığının kaldırıldığı bu gün ülke yüzlerce konuğu ağırlıyor. Bu konukların arasında Türkiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de vardı.  Bakan Şimşek ilk olarak,  Maliye Bakanı Bedri Hamza ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından  Türkiye Cumhuriyeti ile Kosova Cumhuriyeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması imzalandı.

Kameraların karşısına geçen ikili, yeni analşamaların da geleceği müjdesini verdi.

Maliye Bakanı Hamza, Türkiye’nin Kosova’nın en büyük destekçilerinden biri olduğunu ve Bakan Şimşek’e askeri , siyasi, ekonomik olduğun gibi diğer alanlarda verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sunduğunu iafade etti.  “Her alanda varolan işbirliğimizi ve Kosova’nın denetimli bağımsızılığnın son bulduğu bu özel günü çok önemli bir anlaşma ile taçlandırdık” diyen Bakan Hamza, Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması ile ülkeye daha fazla yatırımcı çekmeyi ve yatırımcılara daha kolay bir çalışma alanı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Bakan Hamza ayrıca Serbest Ticaret Anlaşması için müzakere sürecinin devam ettiği ve en kısa zamanda imzalanacağı müjdesini  de verdi.

Türkiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Kosova için bu tarihi günü bir anlaşma ile taçlandırdıklarını ve Kosova’nın kalkınmasının sadece Balkanlar için değil tüm dünya için önemli olduğunu söyledi.  Şimşek bu anlaşmanın karşılıklı olarak iki ülke arasında yatırımların ve ticaretin gelişmesine mutlaka katkıda bulunacağını belirtti. Türkiye’nin Kosova’ya destek vermeye devam edeceğini söyeleyen Bakan Şimşek, ülkenin son 10 yılların en büyük başarı hikayesi olduğunu ve yasaların üstünlüğünün tesisi ile demokratik bir ortam sağlanmasının takdir edici olduğunu kaydetti.

“Biz Türkiye’deki yatırımcıları Kosova’ya gelmeleri için teşvik ediyoruz. Kosova önemli bir cazibe merkezi haline geldi.  Türk firmalarının Kosovayı, Türkiye’nin  Avrupa’ya açılan üretim üssü olarak görmelerini teşvik ediyoruz”  diyen Bakan Şimşek,  Türkiye’nin küresel krizin ardından bir çıkış yaparak Avrupa ile arasındaki farkı kapatmaya çalıştığını, Avrupa’nın türkiye için en büyük pazar olduğunu ama ordaki krizin tüm dünyayı etkilediğini vurguladı.  Avrupadaki sıkıntılara rağmen biz güçlü bir performans göstermeye devam ettiklerini belirten Bakan Şimşek,  “Hiçbir ülke bir ada değildir tabii ki  etkileşmeler mevcuttur ancak gerek Türkiye ve gerekse de Kosova’nın geleceğinin çok parlak olduğunu ve potansiyelinin olduğunu düşünüyorum,  yeter ki biz iş ortamını iyileştirelim ve gerekli reformları yapalım”  ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Kosova Cumhuriyeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması iki ülke heyetlerinin görüşmeleri ardından uygulamaya girecek./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

10 AĞUSTOS 2012 PAZARTESİ GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş