a

BAKANLAR KOSOVA İÇİN TOPLANDI

Hükümetin üç bakanı ve Kosova Başbakan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon üyesi Rifat Sait’in Kosova Derneği üyelerine verdiği yemekte buluştular.

İzmir’in en eski Balkan Derneği olan Kosova Rumeli Rumeli Derneği üyeleri, İzmir Milletvekili Rifat Sait ve eşi Sevilay Sait’in verdiği akşam yemeğinde bir araya geldiler. Yemeğe Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi eker, Kosova Başbakan Yardımcısı Mimoza Kusari, Kosova Ticaret ve sanayi bakanı’nın turizımden sorumlu yardımcısı   Cüneyt Ustaibo, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, AK Parti Menderes ilçe Başkanı Mustafa Bahar, Kosova Rumeli Derneği Başkanı İbrahim Şengöz ve Dernek üyeleri katıldılar.

İzmir Milletvekili Rifat Sait’in ev sahipliğinde İzmir’in Menderes ilçesinde düzenlenen yemek farklılığı ile dikkat çekti. Âdeta Bakanlar Kurulu toplantısını andıran yemekte, Türkiye-Kosova ilişkileri konuşuldu. Bilindiği gibi, 17 Şubat 2008 tarihinde bağımsızlığını ilan eden Kosova Cumhuriyetini ilk tanıyan ülkelerden biri Türkiye olmuştu. Halen Kosova’da 40 Bin Türk yaşıyor. Kosova’da Türklerin bir bakanı, 3 bakan yardımcısı ve 4 milletvekilleri bulunuyor.

Kosova yemeklerinin de ikram edildiği gecede bir konuşma yapan İzmirli vekil Sait, “ hükümetin 3 bakanının birden yemeğe katılması çok güzel, bu bizlere ve Kosova’ya olan sevginin bir işaretidir. Bakanlarımıza teşekkür ediyorum “ dedi. Ardından söz alan Kosova Başbakan Yardımcısı Mimoza Kusari” Türkiye ile Kosova arasındaki dostluğa dikkat çekti. İzmir’in eski Belediye Başkanı Ahmet Priştina’nın Kosovalı olduğuna dikkat çeken Kusari, kendisini rahmetle anıyoruz, dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

BAŞBAKAN SLOVENYA YOLCUSU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel