a
b
b

FATMA ŞAHİN: BÖLGENİN İSTİKRARINI VE BÜYÜMESİNİ ÖNEMSİYORUZ

 

Kosova bugün önemli bir konuğu ağırladı, “Kamu ve Özel Sektörde Kadınların Güçlendirilemesi” paneli için ülkemizde bulunan Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Kosova üst duzey yetkilileri ile bir dizi temaslarda bulundu.

İlk olarak Başbakan Hashim Thaçi tarafından kabul edilen Fatma Şahin’e görüşmede Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait’te eşlik etti. Görüşmede ayıica, Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Ticaret ve Sanayi Bakanı Mimoza Kusari Lila ve Yardımcisi Cüneyt Ustaibo da hazır bulundu. Görüşmede iki ülke arasındaki mükkemel ilişki ve işbirliğine vurgu yapılırken bu işbrliğinin gelecekte de devam edeceği belirtildi.  Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Başbakanın ardından Ticaret ve Sanayi Bakani Mimoza Kusari Lila ile yapılan görüşmede Bakan Şahin’e serbest ticaret anlaşması konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Ayrıca, kadının toplumda ve ekonomik alandak rolü ve önemine vurgu yapıldı.

 Kosova İçişleri  Bakanı Bajram Rexhepi ve Çalışma ve Sosyal Refah Bakanı Nenad Raşiç ile yapılan görüşmelerin  ardından Bakan Şahin son olarak Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcilar tarafından kabul edildi.  Yağcılar ve Şahin görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.

Bakan Yağcılar, “Şahin ile Kamu Yönetimi Bakanlığı için önemli olan verilerin elektronik ortamda toplanması ve geliştirilmesini görüştük” dedi.

Şahin ise, Türkiye’de e-devlet sistemi ile 4 milyon haneyi tek bir tıklama ile takip edebildiklerini belirtirken bu bilgi birikimini Yağcılar ile paylaştıklarını söyledi. Şahin, bölgenin istikraını, büyümesini önemsediklerini belirtirken,  uluslararası toplum ve uluslararası hukuk alanında da Kosova ile hem ülkelerarası hem de parlamentolar arasındaki her türlü işbirliğini geliştirmek gerektiğini kaydetti. İleride özellikle sosyal güvenlik alanında yapılması gerekenlerin konuşulacağını ifade eden Şahin, kadınların çalışma hayatonda daha etkin hale dönüştürülmesi konusunda nelerin yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

Bakan Şahin ve beraberindeki heyet ortak basın toplantısının ardından Prizren’e hareket etti./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

TOPİ: KOSOVA’NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ DOKUNULMAZDIR”

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş