a

PRİŞTİNELİLER DERNEĞİ BAŞKANI SEDAT AKBAY KOSOVAPORT’U ZİYARET ETTİ

sedat akbay

huseyin tanrıverdi-sedat akbay

huseyin burge - sedat akbay

Kosova’ya gerçekleştirdiği çalışmaları çerçevesinde bir sürü temaslarda bulunan ve tertiplenen programalara katılan Kosova Priştineliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Akbay, Kosovaport’u ziyaret etti

Kosovaport’un çalışmaları hakkında bilgi alan ve Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yapan  Sedat Akbay, bu haber portalının Türkiye ile Kosova’daki hemşehrilerin çalışmalarını yansıtmasında önemli rol oynadığını belirterek, destek verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin de aralarında bulunduğu  TBMM’nin 15 milletvekili  ile eşleri ve Kosovalı Türk milletvekileri, Bakan Yardımcıları ve diğer kurum temsilcilerinin dostluk gecesini tertipleyen  Sedat Akbay, bu gecede, Türkiye ile Kosova arasında varolan dostluğa bir kez daha vurgu yapıldığını belirtti.

Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi  Yönetim Kurulu üyesi de olan Sedat Akbay,  Kosovaport’a, son çalışmaları hakkında  açıklama yaparak,  TBMM ile Kosova milletvekillerinin bu kadar büyük sayıda bir araya gelmelerinin ilk defa yaşandığını, bunun  da iki ülke ve halklar arasında dostluğun daimlik olacağının göstergesini teşkil ettiğini söyledi.  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin bu organizasyonu gerçekleştirmesinden dolayı  Sedat Akbay’a teşekkürlerini ifade ettiği gecede, Türkiye’nin,  Kosova’nın her zaman yanında olacağı mesajı verildi. Bu mesajın çok önemli olduğunu hatırlatan Sedat Akbay, Kosovalıların, Türkiye’nin, Kosova’nın,  kollayıp destekleyeceği ayrıcalıklı bir ülke konumunda olduğunu bilmeleri gerektiğini belirtti.  Akbay, “işte tertiplediğimiz bu organizasyon, Kosova’nın, Türkiye’nin gönül coğrafyasında seçkin bir yeri olduğunu kanıtllıyor” dedi.

TBMM milletvekili Hüseyin Bürge de dostluk gecesinde yaptığı konuşmada,”  yıllar önce” Bereket Konvoy’u”  ile Kosovalıları nasıl kucakladıysak , Kosova Priştineliler derneği de aynı şeklide yaptığı soylu çalışmalarıyla Kosovalıların gönlünü fethetti”  diye belirtti.  

 Sıcak ve samimi hava içinde geçen gecede, konuklar,  Kosova Priştineliler Derneği’nin son yıllarda Kosova ve halkına yaptığı hizmetler ile gerçekleştirdiği çalışma ile projeler hakkında ayrıntılı bilgi edinme  fırsatını buldu. TBMM milletvekilleri,  Kosova Priştineliler Derneği’nin bu çalışmalarından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade ettiler. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

MERHUM CELAL SÜLEYMAN’IN RUHUNA KDTP PRİŞTİNE ŞUBESİ’NDE YASİNİ-İ ŞERİF OKUNDU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel