a

Liderler Oy Kullandı

Liderler Oy Kullandı

Kosova Başbakanı  Hashim Thaçi,bağımsız ve özgür  Kosova’da vatandaşların ilk hür ve demokratik parlamento seçimlerinde oy kullanmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Kamuoyu yoklmasında bugün yapılmakta olan seçimlerin favorisi olarak gösterilen Kosova Demokratik Partisi lideri Hashim Thaçi başkent Priştine merkezindeki bir ilköğretim okulunda eşi ile birlikte oy kullandı. Ardından yaptığı açıklamada Thaçi,seçmenlerin bugün geleceği Avryupa’da olan Kosova’ya,Avrupalı Kosova için, vize muafiyeti için,Nato,Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) üyesi olmak için Kosova’ya oy verdiklerini söyledi. “Seçmenler bugün geleceği güvenli, sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmış güçlü bir devlet için,geleceği AB’ye bakan bir Kosova için oylarını kullandı” şeklinde konuşan Thaçi,seçimleri önemli, demokratik bir gelişme olarak niteledi.Thaçi, eşi ve çocuğu ile birlikte oy kulandığı okuldan ayrılırken oldukça neşeli olduğu gözlendi.
Priştine’nin bir okulunda oy kullanan merhum İbrahim Rugova’nın kurmuş olduğu Kosova Demokratik Birliği LDK lideri İsa Mustafa,seçimleri, Kosova için çok önemli olarak niteledi.”Seçimler demokratik yönetimin gelişmesi için büyük önem taşıyor” şeklinde konuşan Priştine Belediye Başkanı İsa Mustafa,vatandaşların iradesine inandığını, seçmenlerin neyi yapmasi gerektiğni gayet iyi bildiğini kaydetti.İsa Mustafa seçimleri kimin kazanacağı sorusuna ise “vatandaşın oyunu alan kazanır”yanıtını verdi.LDK, kamuoyu yoklamalarında ikinci parti olarak gösteriliyor.
Kosova’da bağımsızlık sonrası ilk genel seçimlerde 120 milletvekili için yaklaşık olarak 1 milyon 650 bin  seçmen oy kullanıyor. Seçimlere 29 siyasi oluşum katılıyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

MİTROVİÇA’DA OY KULLANMA MERKEZLERİ ZAMANINDA AÇILIDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel