a

TÜRK FİLMLERİ HAFTASI PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Her yıl Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Türk Filmleri Haftası, bu yıl 11-15 Haziran 2012 tarihleri arasında Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ile birlikte ABC Sinemasında gerçekleşiyor.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Dokufest’in katkılarıyla gerçekleşecek  Türk Filmleri Haftası’nın açılışı 11 Haziran 2012 Pazartesi, saat 19.30’da “Devrim Arabaları” filmi ile yapılacak.

Sinema severler,Türk sinemasından filmlerin gösterileceği hafta boyunca Anadolu’nun Kayıp Şarkıları, Beynelmilel, O. Çocukları, Berlin in Berlin, Selvi Boylum Al Yazmalım filmlerini izleme imkânı bulacaklar.  

Türk Filmleri Haftası ile ilgili Kosovaport mikrofonlarına açıklama yapan Kosova’nın Türkiye Büyükelçiliği’nde görevli Üçüncü Katip Yeliz Kartal, filmlerin Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önerileriyle seçildiğini belirtti. Kartal, Türkiye ile Kosova  arasında ortak tarihi geçmişe dayanan beşeri ve kültürel bağların Türk Film Haftası ile yeni bir boyut kazanarak daha da pekişeceğine inandığını söyledi.

Türk Filmleri Haftası’nda yer alan filmlerin Türk siyasi tarihini anlatan filmer olduğunu belirten Kartal, özellikle Anadolu’nun Kayıp Şarkıları filminin bölgenin kültürel değerlerinin anlatıldığı önemli bir yapım olduğunu kaydetti./kosovaport/

TÜRK FİLİMLERİ HAFTASI PROGRAMI

11.06.2012 Pazartesi / E Hënë / Monday

15:00 Basın Toplantısı/ Konferencë për media/ Press conference

19.30 Resmi Açılış / Hapja zyrtare / Official opening

Devrim Arabaları – Makinat e revolucionit – Cars of Revolution (115´)

(Davetiyeli/me ftesa/with invitation)

12.06.2012 Salı / E Martë / Tuesday

17:00 Devrim Arabaları- Makinat e revolucionit – Cars of Revolution (115´)

19:30 Anadolu’nun Kayıp Şarkıları- Këngët e humbura të Anadollit – Lost

Songs of Anatolia (96´)

21:30 Beynelmilel (105´)

13.06.2012 Çarşamba / E Mërkurë / Wednesday

17:00 O. Çocukları – Bijtë e B. – Sons of B. (120´)

19:30 Berlin in Berlin (99´)

21:30 Selvi Boylum Al Yazmalım –Bukuroshja ime me shami të kuqe – My Sweetheart with a Red Scarf (90´)

14.06.2012 Perşembe / E Enjte / Thursday

17:00 Berlin in Berlin (99´)

19:30 Beynelmilel (105´)

21:30 O. Çocukları – Bijtë e B. – Sons of B. (120´)

15.06.2012 Cuma / E Premte / Friday

17.00 Beynelmilel (105´)

19.30 Selvi Boylum Al Yazmalım –Bukuroshja ime me shami të kuqe – My Sweetheart with a Red Scarf (90´)

21:30 Anadolu’nun Kayıp Şarkıları- Këngët e humbura të Anadollit – Lost

Songs of Anatolia (96´)

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

TİKA KOSOVA’YI ELMA İHRACATÇISI KONUMUNA GETİRECEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş