a

KUZEY MİTROVİÇA’DA KURULAN İDARİ OFİSİ’NDE TÜRKLER DE GÖREV ALMALI

Kosova Meclisi  Eğitim, Kültür, Kamu Yönetimi ve yerel İdare Komisyonu, Sırpların çoğunlukta olduğu Mitroviça’nın kuzey bölümünde geçenlerde açılan İdari Ofisi ile ilgili konular ele alındı. Toplantıya katılan Kosova Başbakan Yardımcısı ve  Yerel İdare Bakanı Slobodan Petroviç, Mitroviça’ daki İdari Ofis ile ilgili ayrntılar üzerinde durdu.     

Kuzey Mitroviça’daki Türklerin ve Sırp olmayan diğer toplulukların bu süreçteki konumu ile ilgili Bakan Petroviç’e soru yönelten  Komisyon Başkan Yardımcısı KDTP Enis Kervan,   Türklerin de açılan İdari  Ofisi’nde  ilk aşamada,  ilan aracılığıyla açılan konkur ile  alınacak olan 55 kişinin arasında Türk ve diğer topluluklara da yer verilmesini istedi. Konkurda adayların üç yıl  kuzey mitroviçada yaşama zorunluluğunun diğer toplulukların sürece katılmasını zorlayacağına işaret eden  Enis Kervan, duyuruların,  Türk topluluğunu teşvik etmek adına Türk dilinde ve Türk medyalarında da yayınlanması gerektiğini  belirtti.

Bakan ve bakanlık sekreteri tarafından verilen  cevapta bugüne kadar konkura  Sırp olmayan 25 kişinin katıldığını ve konkurun gelecek haftaya kadar açık kalacağı ve konkur şartlarının, Sivil Hizmetler ve Yerel Yönetimler Yasaları  uyarınca  belirlendiği  ifade edildi. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KUZEYDE KFOR İLE SIRPLAR ÇATIŞTI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş