a

KUZEY’DE SANDIKLARIN ÇOĞU GEZİCİ

KUZEY’DE SANDIKLARIN ÇOĞU GEZİCİ

Merkez Seçim Komisyonu’ndan yapılan açıklamda Kosova’nın Kuzeyi’nde yaşayan vatandaşların 12 aralık Seçimleri’nde oya kullanabilmeleri için 21 sandığın açılacağı duyuruldu.

Kosova Polisi de 13’ü gezici ve 8’i stabil  olmak üzere 21 sandığın seçim sürecinde sorunsuz çalışması için angaje olacaklarını açıkladılar.

Merkez Seçim Komisyonu Sekreterya Başkanı Xhemajl Peqani Arnavutların yaşadığı yerlerde düzenli sandıkların kurulacağını söyledi.

“ Çaber, Boletin, Bistriça köylerinin bulunduğu Zubin Potok, Leposaviç ve Zveçan Belediyelerinde yaşayan arnavut halkı için düzenli seçim merkezleri olacaktır” diyen Peqani, Boşnak ve Sırp toplıluklarının dayaşadığı yerlerde statik sandıkların kurulacağını belirtti.

Kosova Polisi Mitroviça Bölge sözcüsü Besim Hoti, statik seçim merkezlerinin çeşitli etnik gurupların birlikte yaşadığı bölgelere kurulacağını ve sivil toplum kuruluşu İFES yardımıyla 12 aralık seçimlerine hazırlana gezici ekipler sayesinde de oy kullanmanın mümkün olacağını ifade etti.

Hoti, polisin seçim günü tüm vatandaşların daha rahat oy kullanabilmeleri için güvenli bir ortam sağlama rolü olduğunu da sözlerine ekledi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KOSOVA’NIN KUZEYİNDE CİNAYET

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel