a

KDTP TÜZÜĞÜNE YAPILAN İTTİRAZ KABUL GÖRMEDİ

cuneyd ustaibo

5.08.2011 tarihli KDTP Tüzüğü ile ilgili olarak karar alamadığını bildiren Kosova Merkez Seçim Komisyonu tarafından gönderilen yazılı cevap konusunda, yakın geçmişte görevlerinden alınan  KDTP Prizren, Mamuşa, Priştine ve Vıçıtırın Şube Başkanları imzalı basın bildirisindeki değerlendirmelere, KDTP’in üst düzey yetkililerinden yanıt gecikmedi. 

Billdirideki değerlendiirme ve iddialara  tepki gösteren KDTP Genel Başkan Yardımcısı ve Priştine Şubesi Başkanı  Cüneyd Ustaibo, KDTP’nin sözde 4 Şube Başkanı tarafından imzalanan bildiriyi, “ Çaresizliğin Haykırışı” olarak niteledi. Sözde 4 Şube başkanı tarafından KDTP’nin yeni Tüzüğü’nün onaylandığı KDTP Merkez  Meclis toplantısıyla ilgili olarak yapılan ittiraz konusunda Kosova Merkez Seçim Komisyonu’nun,   (MSK) yazılı yanıttında görüldüğü gibi karar alamamasını, zafer olarak ilan etmeye çalıştıklarını belirten Cüneyd Ustaibo, “  MSK, asıl yapılan ittirazı kabul görmemiştir” dedi. İçinde bulundukları  vahim durumu  örtbas etmek için siyasette kullanılan eski  yöntemlerden “Tezler değişimine” başvuran  Prizren, Mumuşa, Priştine ve Vıçıtırın  Şubelerinin sözde başkanları Cemil Luma, Agim Morina, Engin Beyoğlu ve Arif Kera’nın, “ MSK ittirazımızı kabul görmemiştir” yerine, “MSK Mahir Yağcılar tüzüğünü kabul görmemiştir” tezini lanse edip, gerçekleri saptırmayı çalıştıklarına işaret etti. Zira, MSK’nın yazılı yanıtında, hiç bir cümlede, 05.08.2011 tarihinde KDTP Merkez Meclisi tarafından onaylanan Tüzüğün geçersiz olduğu ve ittiraz edenlerin haklı bulunduğu belirtilmemiştir. Bunun  kanıtı da , MSK’nın yazılı yanıtındaki, “Kosova Cumhuriyeti’nde Genel Seçimler Yasasının 11.1 Maddesinde kendisine belirlenen yasal dönemi boyunca Siyasi Partiler Kayıt ve Sertifika İşlemleri Dairesi’nin tarafsızlığını korunması amacıyla bu Daire, taraflara “Kosova Demokrat Türk Partisi ve Başkanı sn. Mahir Yağcılar ile itirazda bulunan sn. Cemil Luma ve etrafındaki meclis üyeleri grubu arasındaki ihtilafın çozümü, Siyasi Partiler Kayıt ve Sertifika İşlemleri Dairesi ile Merkez Seçim Komisyonu’nun görev çerçevesinden çıkıp bir tahkim kararı gerektirmektedir .” şeklindeki,  sonuç cümledir.

Dolayısiyle, “Denize düşen, yılana sarılır” deyimi, KDTP’nin sözde 4 Şube Başkanı’nın bildirisinde geçerliliğini kanıtlamaktadır. MSK’nın Tüzük ile ilgili yapılan ittiraz konusunda karar alamamasını, MSK’nın tüzüğü geçersiz  ilan ettiği ve Yağcıların suç işlediği şeklinde göstermeye kalkıştıklarını belirten Cüneyd Ustaibo, “ bu çok net şekilde halkı aptal yerine koymak, halkı kandırmaktır” ifadesini kullandı. MSK’nın tüzük konusunda yapılan itiraz konusunda karar alamadığına göre,  05.08.2011 tarihinde KDTP Merkez Meclisi tarafından onaylanan  Tüzüğün geçerli olduğunu ve  resmi  devlet organları tarafından  “tüzük geçersizdir”   kararı alınmadıkça,  yeni tüzüğün yürürlükte kaldığını görmezlikten gelen sözde şube başkanlarının halkı kandırmaya yönelik iddialarla, illah da KDTP içinde yönetimi ele geçirmek emellinde yalanlara hizmet ettiklerini belirten Ustaibo, “ MSK’nın yazılı bildirisini  hem Arnavutça hem de Türkçe yayımlayarak iyi bir iş becerdiler. Okuyanlar, böylece gerçeği öğrenmiş olacaklar. Yani, halk, Yağcılar olarak adlandırdıkları tüzük değil, kendileri tarafından tüzük konusunda yapılan ittirazın kabul görmediğini anlayacaktır” dedi.

Ustaibo, KDTP’nin  görevden alınan 4 Şube Başkanının kendileri düştükleri yanılgıya, halkı da uğratmak istediklerinin  aşıkar olduğuna dikkat çekerek, sözde Şube başkanları, MSK’nın yazılı yanıtını iyi okumamış ya da cümleleri iyi kavrayamış olacak ki, kendilerini mahkemeleri n ve hakimlerin yerine koyarak, Mahir Yağcıları suçlu ilan ettiklerini, bunun  da kendilerinin çıkmaz bir durum içinde olduklarını gösterdiğini söyledi.

Tepkisinin sonunda herkesi  MSK’nın hem Arnavutça hemde Türkçe verziyonunu okumasını ve incelemesi  ricasında bulunan KDTP Genel Başkan Yardımcısı ve Priştine Şubesi Başkanı  Cüneyd Ustaibo, halkı birbirine düşürmeyi, halkta karışıklık yaratmayı, halkı yanıltmayı çalışan sözde 4 Şube başkanının bu gibi  zararlı emel  ve ard niyetli davranışlardan uzak durmasının, halkın geleceği açısından çok daha yararlı olacağına vurgu yaptı. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KUZEY DİYALOGU İÇİN BAŞBAKANIN AKLINDAKİ 3 İSİM

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş