a

ADAPAZARI HEYETİNİN KOSOVA TEMASLARI

 

Kosova bugün Adapazarı heyetini ağırladı. Adapazarı Belediye Başkanı başkanlığında meclis üyesi, kültür ve sosyal işler müdürü, mali hizmetler müdürü ve işadamlarından oluşan heyet ilk olarak Meclis Başkan Vekili Enis Kervan ve Yerel İdare Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç ile görüştü. Heyet, ardından Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo’yu ziyaret etti.

 Kosova Meclis Başkan Vekili Enis Kervan ve Yerel İdare  Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç ile görüşen heyet yaklaşık 1 saat süren bir toplantı duzenlediler. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı  toplantıda belediye ve meclis düzeyinde ilişklilerin daha ileriye taşınması imkanı  da konuşuldu. Kosova’daki Türklerin hükümet düzeyinde temsili konusunda Adapazarı heyetine bilgi veren Kervan, Türkiye’nin desteği ile Kosova’daki Türklerin her alanda daha fazla temsil edileceğine vurgu yaptı. Toplantının ardından Kosovaport’a açıklama  yapan Kosova Meclis başkan vekili Enis Kervan, Türkiye’nin desteği ile burada yaşayan Türklerin her zaman güçlü kalacağını belirtti. Kervan her alanda Türkiye ile ilişkilerin güçlendiğini belirterek, görüşmede  hem meclis hem de belediye düzeyinde yapılacak çalışmaların masaya yatırıldığını belirterek, Kosova’ya yatırımların artması için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

 Adapazarı Belediye Başkanı  Süleyman Dişli ise bu görüşme ile ikili işbirliğinin ileriye taşınması konusunda güçlü bir adım olduğu vurgusunu yaptı. Dişli Türkiye ve Kosova arasında varolan güçlü bağların ileride de kopmayacağını ve bu gibi ziyaretler sayesinde yatırım alanında da ilerlemeler sağlanacağını ifade etti. 

 Heyet ardından Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ziyaretinde bulundu. Burada Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo ile görüşen ve aralarında işadamlarının da bulunduğu heyet Kosova’da yatırım  imkanları konusunda Bakan Yardımcısı Ustaibo’dan bilgi aldılar. Ustaibo, amaçlarının Kosova’nın ilerideki gelişimini sağlamak olduğunu söylerken, hedeflerinin Türkiye’nin Kosova’da en fazla yatırım yapmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

 Kosova’ya yatırım için ilk adımların atıldığı görüşmede işadamları yatırımm alanları kounusunda ayrıntılı olarak Bakanlik yetkilileriyle bilgi alişverişinde bulundular. Yoğun Kosova programında heyet ayrıca Priştine Üniversitesi Rektörü Muje Rugova, Ticaret Odası Başkanı Safet Gerxhaliu ve Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ile de bir araya geldi./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

HARADİNAJ PRİŞTİNE’YE VARDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş