a

SIRP SEÇİMLERİ ARİFESİNDE KOSOVA’NIN KUZEYİ KAYNAMAYA BAŞLADI

Sırpların çoğunlukta olduğu Mitroviça’nın kuzey bölümünde işitilen silah sesleri, Tiran plakalı 3 aracın şehrin bu bölümünde sürekli olarak hareket halinde olması, Sırp polisinin kuzeye takviye güç göndermesi, suç  unsuru olan Sırp gruplarının yasa dışı faaliyetleri, Kosova’nın bu bölümünde durumun alarm verici bir şekilde gerginliğe doğru ilerlemesinin en önemli  işaretlerini teşkil ediyor.

İyi haber alan kaynaklar, silah seslerini,   6 Mayıs Pazar günü Kosova’da da düzenlenecek olan Sırbistan’daki parlamento ile cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik oy pusulalarının dağıtılmaya başlaması sebebiyle sivil kıyafetteki Sırp polisi tarafından ” biz burdayız” anlamında  Kosova polisine ihtar olarak yorumluyorlar.

Mitroviça’nın Sırp bölümünde Tiran Plakalı araçların caddelerde tur atmasının da, daha fazla sayıda seçimlere katılmaları için Sırplara yönelik kışkırtma amacını taşıyan yine Sırp eseri olduğu öğrenildi.

Sırp Hükümeti’nin Kosova’nın kuzeyindeki Sırp belediyelerine sivil kıyafette 500 kadar polis gönderdiği iddia edildi.

Savaşın sona erdiği 1999 yılından bu yana Kosova’nın kuzeyinde terör estiren Sırp radikal gruplarına, Sırbistan ve Rusya’dan takviye yapıldığı da gelen haberler arasında.

Bu arada,Kosova basınında yer alan haberlerde,  Nato’nun Kosova’daki barış misyonu KFOR’un, Mitroviça’nın kuzey Sırp bölümünde  Sırbistan polisi ile ordusuna ait olduğu inanılan 27 silah deposunun yerlerini tespit ettiği belirtildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

SIRBİSTAN’DA ARNAVUTLARA GÖZALTILAR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş