a
b
b

 ÜNLÜ ŞAİR ARİF BOZACI’NIN ÇİFTE YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Kosova Türk Yazarlar Derneği’nin orgazisasyonu ve Priştine Yunus Emre Enstitüsü’nün esvahipleiğinde  60.sanat yılı ve 80’in yaşı münasebetiyle Kosova’nın  ünlü şairi Arif Bozacı ile buluşma programı düzenlendi.

 

Sanatseverler ve Bozacı alilesinin katılımıyla gerçekleşen buluşmada, Türkçe ve Arnavutça olmak üzere iki dilde yaratan ve çok sayıda kitapları basılan  şair Arif Bozacı’nın yaratıcılığı üzerinde enine boyuna duruldu.

 

 

Etkileyci şiirleriyle Kosova edebiyatına değerli eserler kazandıran şair Arif Bozacİ’nin  60. sanat yılına kutlayan Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, değerli insanların hayatta iken belki çok fazla kıymeti bilinmeyebilir, bu nedenle  ahirete göç etmeden bu insanların hatırlanması çok  önemlidir. Kosova’ya, Balkan coğrafyasına, Rumeli’ye, Türkiye’ye, Türk diline katkı sağlamış bu dostlarımızı burada hep beraber hatırlamak, anmak, bizim için bir bahtiyarlık vesilesidir.” dedi.

Kosova Türk Yazarlar Derneği Başkanı Zeynel Beksaç da yaptığı konuşmada, bu kutlamanın, Arif Bozacı için olduğu kadar, Kosova Türk edebiyatı için de başlı başına bir  olay olduğuna işaret ederek, Bozacı’nın “şiir benim için bir sevgidir, araştırmadır” diye şiire  atfettiği tutkusunu hatılattı. Bozacının iki dilde yazabilen ve başaıyı göğüslemiş bir şair olduğunu kaydeden Beksaç, Arif Bozacı’nın minyatür şiirde büyük bir üstad olduğunu söyledi.

Buluşma programında, şair, yazar ve gazetciler Naim Kelmedni, bayram İbrahim, Fehmi Ajvazi, Nesim İspahi, Nuhi Mazrek, Aziz Serbest ve İskender Muzbeg, Arif Bozacı’nın eserleri hakkında birer konuşma yaptı.

Son derece renkli geçen buluşma programında Arif Bozaciye’ye Kosova Türk Yazarlar Derneği ile Yunus Emre Enstitüsü’nün plaket ve takdirnameleri takdim edildi.

 

 

 

 

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Propramın sonunda Kosovaport’a duygularını ifade eden şair Arif Bozacı, yaratıcılığımın 60. yıldönümü dolayısıyla Yunus Emre Kültür Merkezi’nde çok güzel bir buluşma olduğunu belirterek, “dostlarım beni yalnız bırakmadı. Şairler, yazarlar hep bir arada olduk. Bu yaşantı uzun süre hatıralarda kalacak. Bu buluşma bende derin bir izlenim bıraktı.” dedi. Buluşmanın  unutulmaz bir hatıra olduğunu kaydeden Bozacı, bir sanatçı, bir yazarın böyle bir günü yaşamasının mutluluk verici olduğunu, dolayısıyla kendisini kutlayan, yanında olan dostları ve buluşmayı tertipleyenlere teşekkürlerini ifade etti. /kosovaport/

0 1 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MAQEDONCİ:  SIRBİSTAN’IN SİLAHLANMASI BALKANLAR’DA İSTİKRARA TEHLİKE OLUŞTURUYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
holiganbet güncelcasibom güncelcasibom 780 girişJOJOBETjojobetcasibom girişcasibom güncel giriş 2024​jojobet canlı bahiscasibomgüncel girişlerCasibom GirişJojobethttps://jojobetgirisler.com/https://jojo-bet-giris.com/jojobetcasibomCasibomCasibom GirişCasibomcasibomcasibomcasibomcasibom girişCasibomCasibom Giriş