a
b
b

ERDOĞAN TİRAN’DA NAMAZGAH CAMİİ’NİN AÇILIŞINI YAPTI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Türkiye’nin desteğiyle Balkanlar’ın en büyük camisi olarak inşa edilen Namazgah Camisi’nin açılışında konuştu.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunaları söyledi:

“2015 yılında temelini attığımız Balkanlar’ın en büyük camisi Namazgah Camii’nin tüm Müslüman kardeşlerim için hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Balkan coğrafyasının bu en büyük camisinin aynı zamanda 6 asrı aşan ortak tarihimiz ve kardeşliğimizin en yeni nişanesi olarak hafızalarımızdaki yerini alacağına inanıyorum.Tiran Namazgah Camii’ni gelenekten geleceğe uzanan kadim ile teknolojiyi bütünleştiren bugünün inşaat teknolojisi ile Balkanlar’da hakim olan klasik Osmanlı mimarisini buluşturan bir yapı olarak tasarladık. İki millet birbirlerini her vesile ile desteklemiş, derdine ve sevincine ortak olmuştur. Ülkemizdeki deprem felaketlerinde iki milletin gösterdiği dayanışma, uluslararası camiaya örnek teşkil etmiştir.

“İSRAİL YÖNETİMİ ÇOCUK, KADIN, GENÇ YAŞLI DEMEDEN SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR”

Gazze’de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında İsrail’in uyguladığı soykırım bir yılı geride bıraktı. 50 bin masum Filistinli kardeşimiz şehit edildi, 100 bini aşkın kardeşimiz yaralandı. Camiler, kiliseler, hastaneler, okullar ve pazar yerleri bombalandı. İsrail yönetimi çocuk, kadın, genç yaşlı demeden saldırılarına devam ediyor. Şimdi de İsrail yönetimi katliam politikasını Lübnan’a taşıdı. İsrail’in uyguladığı devlet terörünün karşısında durmak hepimiz için vicdani bir sorumluluktur. Netanyahu hükümeti Lübnan’a da saldırmak suretiyle bölgede barış sağlanması gibi bir niyetinin olmadığını tekrar göstermiştir. Müslümanlar başta olmak üzere vicdan sahibi tüm dünyaya İsrail saldırganlığına karşı ortak tavır almaları çağrısında bulunuyorum.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

RAMA: KOSOVA, ERDOĞAN VE TÜRKİYE GİBİ DOSTLAR BULAMAZ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomjojobetCasibomcasibom girişcasibomcasibom girişCASİBOMholiganbet girişCasibomCasibomholiganbetholiganbet güncelcasibom günceljojobetjojobet girişjojobet güncel girişCasibomcasibom günceljojobetcasibomcasibom güncel girişcasibomcasibom giriş