a
b
b

MİDE YANMASINA NE İYİ GELİR?

Mide yanması, göğüs kemiğinin arkasında yer alan yemek borusunda yanma hissi ve ağrı olarak kendini gösterir. Yemek sonrası, akşamları veya eğilme, uzanma sırasında artan bir ağırlık hissi ile ortaya çıkar. Bu durum, mide asidinin yemek borusuna geri kaçması sonucu oluşur ve yemek borusunda iltihap ve zarara neden olabilir. Genellikle yaşam tarzı değişiklikleri ve reçetesiz ilaçlarla yönetilebilir. Mide yanması, genellikle mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasıyla meydana gelir.

Aşırı yemek yemek, yağlı ve baharatlı gıdalar, sigara kullanımı, stres, hamilelik ve obezite gibi faktörler mide yanmasını artırabilir.

Mide yanması belirtileri arasında göğüs ağrısı, ekşime, ağız ve boğazda yanma, öğürme, gıda geri kaçışı, kötü ağız kokusu, öksürük ve yutma güçlüğü bulunur. Mide yanmasını hafifletmek için bol su içmek, zencefil, papatya ve nane çayı, seyreltilmiş elma sirkesi, meyan kökü, muz, çiğ patates suyu, lifli gıdalar ve yoğurt tüketilebilir.

Hamilelikte küçük öğünler yemek, zencefil çayı ve lifli gıdalar tüketmek faydalıdır.

Mide Yanması Nasıl Geçer?

Mide yanması, birçok kişinin hayatında zaman zaman karşılaştığı yaygın bir rahatsızlıktır. Mide yanmasını geçirmek için ilk adım, yemekleri küçük ve sık porsiyonlara bölerek yemektir. Böylece mide yorulmaz ve sindirim daha kolay hale gelir. Yemeklerden sonra dik pozisyonda durmak ve hemen uzanmamak gerekir. Bu, reflü ve mide yanmasını önlemeye yardımcı olabilir. Mide yanmasına iyi gelebilecek uygulamalardan bazılar aşağıdaki gibidir.

Bazik Yiyecekler Tüketin

Bazik yiyecekler, mide asidini nötralize ederek rahatlama sağlar. Muz, kavun, patates ve yulaf gibi bazik yiyecekler mide asidini dengeler ve yanma hissini azaltır. Bu tür yiyecekleri düzenli olarak tüketmek, mide yanmasını önlemede etkili olabilir.

Doğal Mide Koruyucular Kullanın

Doğal mide koruyucular, mide yanmasını hafifletmede etkili olabilir. Patates suyunun faydaları arasında mide asidini nötralize etme özelliği bulunur. Ayrıca, aloe vera suyu ve zencefil çayı da mideyi rahatlatır ve yanma hissini azaltır.

Mide Koruyucu İlaçlar

Mide koruyucu ilaçlar, mide asidini azaltarak yanma hissini hafifletir. Bu ilaçlar, doktor tavsiyesiyle kullanılmalıdır.

Mide Yanmasına İyi Gelen Yiyecekler

Mide yanmasına iyi gelen yiyecekler arasında muz, yoğurt, haşlanmış patates ve yulaf bulunur. Bu yiyecekler, mide asidini nötralize ederek yanma hissini azaltır. Ayrıca, yeşil sebzeler ve zencefil de mideyi rahatlatır. Özellikle boş mideye yani aç karna kahve ve çay içilmemesi, mide yanmasını önlemede yardımcı olabilir.

Kaynak: Acıbadem hastaneleri

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA DELEGASYONU AVRUPA KONSEYİ’NDE

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomizmir escortholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş