a
b
b

TİYATRO SANATÇILARI SANATLA UYANMAK FESTİVALI’NDE BULUŞTU

Prizren’de düzenlenmekte olan geleneksel Sanatla Uyanmak Festivali kapsamında  tiyatro sanatçıları buluştu. Sıcak ve yaratıcı bir ortamda, tiyatroya dair fikir ve tutkuların paylaşıldığı, zengin ve ilham verici bir sohbet gerçekleştirildi. Bu buluşma, işbirliği ruhunu ve sanatın toplumu etkileme gücünü yansıttı.

PROF. DR CEBRAİLOĞLU’NDAN BÜYÜLEYİCİ ÇALIŞMA

Sanatla Uyanma Festivali kapsamında, Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu, gerçekleştirdiği atölye çalışması ile sanatseverlerinjm  hayal gücünün  ötesine geçmesini sağladı. Cebrailoğlu, sanatın büyüsünü keşfeden sanatseverler yaratıcılığı nasıl gördüklerini sorgulayabilen  ve yaratmaya teşvik eden bir atölye çalışmaya imza attı.

NEBİL ÖZGENTÜRK VE AYŞE KULİN’E YOĞUN İLGİ

  1. Sanatla Uyanmak Festivali’nde yönetmen ve yazar Nebil Özgentürk’ün ‘‘Nazım Hikmet Aramızda’’ ve ‘‘Bir Edebiyat Yolcusu; Ayşe Kulin’’ belgesel gösterimlerine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Lumbarhi  Sineması’nda  22. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali çerçevesinde belgesel filmler gösterimi yanı sıra Nebil Özgentürk’ün Ayşe Kulin ile söyleşisi ve yazarlarla Yazar Okur Buluşması ve İmza Günü gerçekleştirildi.

Geniş katılımlı etkinlikte belgeseller yoğun ilgi gördü.

Nazım Hikmet’in hayatının anlatıldığı belgeselde onun eserleriyle bugün de aramızda yaşadığına vurgu yapıldı.

Ayşe Kulin ile gerçekleştirilen söyleşide yazarın 40 yıl önce yayınlanan ilk eserine kadar edebiyata girişinde karşılaştığı zorluklar, hayatından kesitler ve anekdotlar anlatıldı. Söyleşinin son bölümünde Nebil Özgentürk ve Ayşe Kulin hazır bulunanların sorularını da yanıtladı.

Nebil Özgentürk, Balkanların Türk tarihinde ayrı bir yeri olduğunu belirtirken 3 kez ziyaret ettiği Prizren’in Balkanların incisi olduğunu belirtti.

“Şu anda kendimi evimin dışında evimde hissettiğim yerdeyim.” sözleriyle Prizren’de olmanın mutluluğunu paylaşan Ayşe Kulin, Nazım ile ilgili hatıralarından başlayarak hayatı ve sanatından genişçe söz etti.

Söyleşinin son bölümünde Ayşe Kuli’ne doğum günü kutlaması sürprizi de yapıldı.

Sanatseverler yazarlar Nebil Özgentürk ve Ayşe Kulin’den imzalı kitaplarını da almak fırsatı buldular.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

“SANATLA UYANMAK” FESTİVALİ’NDEN RENKLİ AÇILIŞ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom giriş