a

MAMUŞA’DAN, EĞİTİM BAKANLIĞI’NA TÜRKÇE DERS KİTAPLARI ŞİKAYETİ

Kosova’nın tek Türk belediyesi Mamuşa’nin eğitim yetkilileri, Türkçe dersl kitaplarının yüksek fiyatlarından satılması nedeniyle Kosova Eğitim Bakanlığı’na şikayette bulundu.

Eğitim Bakanlığı’na hitaben  mektup gönderen Mamuşa belediyesi yetkilileri, Türk öğrencilerin ders kitaplarının satın alınmasına yönelik sübvansiyonlar konusunda ayrımcılığa maruz kalmamasını talep etti.

Mamuşa Belediye Eğitim Müdürü Türker Mazrek, Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç aracılığıyla Rğitim Bakanı Arbërie Nagavci’den bu soruna çözüm bulunması yönünde talepte bulundu.

“Nüfusunun büyük çoğunluğunu Türk toplumunun oluşturduğu Mamuşa Belediyesi, Türkçe kitap temininde sıkıntı yaşıyor. Türkçe kitapların tamamı piyasada yer almamakta, mevcut kitapların fiyatları ise sübvansiyonlu ders kitaplarının yüksek  fiyatlarda satılmaktadır. Dolayısıyla ders kitapları için ödenen destek miktarı, tüm kitapları sağlamaya yetmiyor” ifadelerine yer verilen şikayet mektubunda, kitap fiyatlarının farklılık gösterdiğini ve bunun Türk toplumu açısından ayrımcılık anlamına geldiği vurgunladı.

Dolayısıyla piyasada Türkçe ve Arnavutça kitap fiyatlarında farklılık olmaması için bu haksızlığın dikkate alınmasını talep eden mamuşa yetkilileri,  Arnavut öğrencilerin, Eğitim Balanlığı’nın sağladığı maddi destekle kitap temini için kitap fiyatı konusunda bir sorunu yokken, Türk öğrencilerinin  sorun yaşamasının,  Türk toplumu olarak ders  kitaplarının  sağlanamamsının  ayrımcılık anlamına geldiğin dikkat çekti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ALMAN BAKAN’DAN KOSOVA’YA ÇAĞRI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibom