a

TOKOB HEYETİ BAKAN DAMKA’YI ZİYARET ETTİ

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanıve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka , Türkiye’de Okuyan Öğrenciler Birliği (TOKOB) Genel Başkanı Onat Kovaç ve yönetimi tarafından makamında ziyaret edildi.

Bu anlamlı görüşmede, Türkiye’de eğitim gören Kosovalı öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar, elde ettikleri fırsatlar ve Türkiye ile Kosova arasındaki eğitim işbirliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Ziyaret sırasında, Türkiye’de eğitim gören Kosovalı gençlerin akademik ve profesyonel gelişimlerine yönelik yapılabilecek çalışmalar, öğrencilere sunulan fırsatlar ve burs olanakları üzerinde duruldu. Özellikle bu yıl, Partimizin girişimleriyle kendi imkanlarıyla eğitim alacak üniversite öğrencilerinin harçlarının karşılanması ve hali hazırda eğitim gören öğrencilere YTB tarafından sağlanan destek burslarının önemi vurgulandı.

Ayrıca, Genel Başkanımız ve Bölgesel Kalkınma Bakanımız Fikrim Damka’nın girişimleriyle Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından ek liste düzenlemesiyle daha fazla Kosovalı öğrencinin bu imkanlardan yararlanmasının sağlanması ayrı bir başarı olarak değerlendirildi.

Bu yıl, önceki yıllara kıyasla daha fazla öğrencinin bu desteklerden faydalanmasının eğitim alanında önemli bir ilerleme olduğu vurgulandı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KUZEY MİTROVİÇA’DA BİR EV ATEŞE VERİLDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibom