a

PİŞTİ OLDULAR

23 Nisan Kosova Türkleri’nin Milli bayramı kutlamalarına katılmak için geldiği Kosova’da bir dizi temaslarda bulunan Türkiye İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e verilen hediyelerde pişti yaşandı.

Kosova İçişleri Bakanı Bayram Rexhepi, Kosova Kamu Yiönetim Bakanı Mahir Yağcılar ve Yunus Emre Priştine Türk Kültür Merkezi Müdürü İsmet Biner, konuk Bakan Şahin’e aynı hediyeleri takdim etti.

Türkiye İçişleri Bakanı Şahin’e 3 ayrı yerde  maden taşlarıyla süslü  Kosova haritasının yer aldığı hediye takdim edildi.

23 Nisan tarihinde ilk önce Kosova  İçişleri Bakanı ile bir araya gelen Türkiye İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e , görüşmenin ardından basın toplantısının sonunda  Kosova İçişleri Bakanı Bayram Rexhepi tarafından maden taşlarıyla süslenmiş Kosova haritasının yer aldığı hatıra hediyesi  verildi.

Aynı hediyeyi  Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar da, Kamu Yönetim Bakanlığı’nda yapılan görüşme ve Türk öğrencileriyle gerçekleşen buluşmanın ardında Bakan Şahin’e takdim etti.

Aynı gün Prizren’de Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’ni ziyaret eden İçişleri Bakanı Şahin’e Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü  İsmet Biner tarafından yine  maden taşlarıyla süslü minyatür Kosova  haritasının yer aldığı hatıra hediyesi verildi.

Yetkililer hediye konusunda  fena halde pişti oldu.

Bakan Şahin’in Ankara’daki  ofisinde Kosova hatırası olarak 3 aynı hediyenin yanyana durması   nasil bir görüntü verir, doğrusu merak konusu./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

MİTROVİÇA’DAN KIRKLARELİ’NE TEŞEKKÜR BELGESİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel