a

KOSOVA’NIN SEÇKİN TÜRK AYDINI HAYRETTİN GAŞ’I ANMA TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Kosova Türkleri’nin seçkin aydınlarından öğretmen, sanatçı ve gazeteci Hayrettin Gaş’ın vefatı vesilesiyle Kosova Türk Gazeteciler Derneği (KTGD)  Priştine’de anma toplantısı düzenlendi.

Gaş’ın aile efradı ile sevenleri, Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, KFOR’un Gilan’da görevli Türk subayları, aydınlar, gazeteci ve vatandaşların  katıldığı anma toplantısı “Gerçek” Derneği’nde tertiplendi

Hayrettin Gaş’ın anısına saygı duruşuyla başlayan toplantıda merhumun torunu Seda Gaş tarafından Hayrettin Gaş’ın özgeçmişine ışık tutuldu.

Ardından söz alan KTGD Başkanı Ercan Kasap, Kosova Türkleri’nin, tecrübesiyle, bilgi birikimiyle, profesyonelliği ve karakteriyle iz bırakmış, Türk toplumunun gelişmesi bununla birlikte ilk sırada eğitim ve medya alanında büyük katkıları olmuş Hayrettin Gaş gibi bilge olan önemli bir aydınını yitirdiğini belirtti.

Anma toplantısında “Gerçek” Derneği Başkanı Ömer Agalar’ın da, Hayrettin Gaş ile ilgili  gönderdiği mesajı okundu.

Ardından, eski Priştine Radyosu Türkçe Programı’nın 30 yıllık Müdürü Muhammed Ustaibo, KTGD Yönetim Kurulu üyesi, şair ve gazeteci İbrahim Arslan, Kosova Televizyonu Türkçe Programı emektar editörü Gani Draguşa, bilgisayar nühendisi Özal Mehmet, Kosova Radyosu Türkçe Programı Sorumlusu Ekrem Safçı, Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, merhum Hayrettin Gaş ile ilgili anılarını paylaştılar.

 

Anma toplantısının sonunda söz alan Hayrettin Gaşı oğlu Levent Gaş, katılımcılara teşekkür ederek, rahmetli babasının çok yönlü bir şahsiyet olup, bilgi birikimi ve tecrübeleriyle her zaman halkın yanında olduğunu kaydetti. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SELÇUK BAYRAKTAR PRİZREN’DEKİ YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş