a

ŞAR MİLLİ PARKI’NDA YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Kosova’nın en önemli ulusal parklarından Şar Milli Parkı’nda Çarşamba günü çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığı belirtildi.

Bu parkın müdürü Bashkim Kafexholli yaptığı açıklamada, Perşembe günü bu bölgede yağan yağmurun ardından yangının yüzde 80’inin söndürüldüğünü söyledi.

Küçük çaptaki  yangınların yerini tespit edildiğini kaydeden Şar Milli Parkı’nda  5 Ağustos’ta çıkan yangın soncu hektarlarca ormanlık alanının yandığına işaret etti.

Park yöneticileri 8 Ağustos’ta yardım talebinde bulundu. Kosova’daki barış gücü KFOR, Kosova Güvenlik Gücü (FSK) ve diğer kurumların helikopterlerle havadan müdahalede bulunduğunu vurgulayan Kafexholli, arazinin son derece zorlu  olduğunu ve yangını söndürmenin kolay kolay mümkün olmadığını söyledi.

Dün yağan yağmur, yangınların büyük oranda sönmesine yardımcı oldu.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MURİQİ, BEŞİKTAŞ’A DÖNME KARARI ALDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş