a

KAMU YÖNETİMİ BAKANLIĞINDA 23 NİSAN BULUŞMASI

bakan şahin-kosovalı turk ogrencıler

23 nisan buluşması

23 nisanda çocuklardan program

23 nisan pastası

23 Nisan Kosova Türklerinin Milli Bayramı kutlamalara katılmak için Kosova’ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, beraberindeki heyet ile birlikte,  Priştine’de Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar’ı makamında ziyaret etti.

 İçişleri Bakanı Şahin ile  Kosova  Kamu Yönetim Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı (KDTP)  Mahir Yağcılar ile gerçekleşen görüşmede iki ülke arasında ilişkiler mükemmel olarak  değerlendirildi,  bu ilişki ile işbirliğinin ileride de devam edeceği vurgulandı.

Görüşmenin ardından   İçişleri Bakanı Şahin, Kosova Türklerinin Milli Bayramı 23 Nisan  vesilesiyle Kamu Yönetim Bakanlığı’nda  Priştine’li Türk  öğrencilerine verilen  kabule katıldı. Kabulde Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir de hazır bulundu.

Renkli görüntülere sahne olan  kabulde Türkiye ve Kosova Bakanları minik öğrenciler ve öğretmenlerle buluştuB buluşmada bir kez daha 23 Nisandolayısiyle duyulan  mutluluk dile getirilerek, öğrenciler 23 Nisan’la ilgili  şiirleri söyledi. Ardından hep birlikte 23 Nisan pastası kesildi ve öğrencilere hediyeler verildi. Bakanlar arasında da hediyeler takdimi yapıldı.

Türkiye ile birlikte eş zamanlı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Türkiye İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin günün önemine değinerek, “bugün Türkiye ve Kosova için çok önemli bir gün. Bütün Türk dünyasında kutlandığını bildiğimiz bu günün Kosova’da, Kosova hukukuna göre ve Kosova devletinin uygulaması itibariyle resmi bayram olarak kutlanması da bütün dünyaya örnek, demokratik ve insani bir davranış olarak değerlendirilmektedir. Bu bakımdan da Kosova yönetimini, Kosova devletini çok sağlam temeller üzerinde yükselen bir değer olarak bu bayram kutlaması vesilesiyle de gördüğümüzü belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar da 23 Nisan Bayramı mutluluğunu dile getirerek, bu kutlamaların hepimizin bir araya gelmesi nedeninden kaynaklandığını, asıl amacın beraber olmak, geleceğimizi daha iyi bir temeller üzerinde inşa etmek olduğunu vurguladı. Bakan Yağcılar bunu Kosova Türk toplumu olarak en iyi bir şekilde yapmaya çalışıldığını ve gelecekte de bu yoldan devam edileceğini söyledi.

 Priştine’de gerçekleştirdiği yoğun temasları ardından  İçişleri Bakanı Şahin, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik konutunda verilen yemeğe katıldı ve Sultan Murat türbesini ziyaret etti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

24 NİSAN 2012 SALI GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel