a

KOSOVALILAR BURSA’DA GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) 7. Olağan Genel Kurulu’na katılan ve bu vesile ile kenti gezen Kosova Cumhuriyeti Topluluklar Danışma Konseyi Başkanı Doktor Atakan Koro liderligindeki heyet Bursa’nın tarihi ve Bursa’ya dair çalışmaları ve ilgileri ile gönülleri fethetti.

Başkan Koro BRTK genel kurulunda yaptığı konuşmada Türkiye ile Kosova ve Balkanlar’ın koparılamaz bağlar ile birbirlerine kentlendiğini ifade ederek “Kardeşliğimiz daim olsun” dedi.

BRTK’NIN ÇAĞRISI MUTLULUK SEBEBİ OLDU

Büyük ilgi gören konuşmasında BRTK’nın çağrısını aldıklarında yaşadıkları mutlukuğu da dile getiren Başkan Dr. Atakan Koro Kosova Cumhuriyeti Anayasası’nın 60. maddesine atıfta bulunarak Topluluklar Kanunu’nun 12. Maddesine göre 15 Eylül 2008 tarihinde cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulan konseylerinin Türk kökenli ilk başkanı olmaktan onur duyduğunu söyledi.

Başkan Koro ilk oturumunu 12 Aralık 2008 yılında gerçekleştiren ve cumhurbaşkanlığı himayesinde çalışma yürüten konseyin Kosova azınlıklarının yasal statülerini temsil ettiğine dikkat çekerek seçimlerde sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere bağımsız kişilerden de temsilciler atandığını ancak tüm bu faaliyetlerde cinsiyet eşitliğinin temel alındığını belirtti.

TOPLANTIDA İBRAHİM ÖMER DE VARDI

Topluluklar Danışma Konseyi bünyesinde eğitim, kültür, dil, istihdam ve sosyal durumlar başta olmak üzere çesitli alanlarda komisyonlar olduğunu ifade eden Başkan Koro bunlardan biri olan Kosova Cumhurbaşkanlığı Türk Toplulukları Konseyi Yasama Çalışma Grubu’nun Temsilcisi İbrahim Ömer ile kurultaya katıldıklarını söyledi.

Bu komisyonların görevlerinin ilgili alanlarındaki olumsuzlukları tespit edip çözüm üretmek olduğunu ifade eden Dr. Koro “Bu komisyon temsilcileri ilgili mercilere iletilen sorunların çözümüne kadar bu konuları takip etmekle yükümlü” dedi.

Konseyin ülkenin ve toplulukların refahı için ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile işbirliği yaptığını ve ortak çalışma yürüttüğünü de vurgulayan Başkan Dr. Atakan Koro Kosova’da ve ülke dışında bu konularda etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Bu koseyde hükümet temsilcilerinin de yer aldığını belirten Koro konuşmasında bu temsilcilerin başkan olma haklarının olmadığını ve kendi çalışmalarına müdahale edemediklerine dikkat çekti.

“TANRI TÜRKÜ KORUSUN”

Konseyde Kosova’da yaşayan her azınlığın temsilcisi olduğunu ve bu yapıda konuşulan dillerden birinin de Türkçe olduğunu vurgulayan Koro’nun verdiği bu bilgi katılımcıların konusmayı alkışlarla kesmedine neden olurken konuk konusmacı verdiği bilgide daha önce de konseyde 3 yıl boyunca eğitim çalışma grubuna başkanlık yaptığını ve hali hazırda konsey baskanlıgı yanı sıra Kosova Türk Hekimler Derneği’nin de başkanlığını yürüttüğünü belitlrtti.

Türkiye Cumhuriyeti kurum ve kuruluşları ile ilişkilerini geliştirme noktasında titiz bir çalışma yürüten konseyde kim ve ne olduklarını unutmadan nelerle uğraştıklarını kısaca aktaran Dr. Atakan Koro konuşmasını “Bizi sabırla dinlediğiniz ve saydığınız için bir kez daha teşekkür ediyor Kosova’dan muhabbetlerimizi iletiyoruz. Sağolun varolun. Tanrı Türk’ü korusun” diyerek bitirince salonda büyük bir alkış tufanı yaşandı./balkanhaber/

1 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PRİZREN’DE “DOKUFEST” FESTİVALİ BAŞLIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş