a

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN MESAİYE SICAKLIK SINIRLAMASI

Kosova Sağlık Bakanı Arben Vitia, Kosova’da hüküm süren yüksek sıcaklıklar nedeniyle bazı çalışanların çalışma saatlerini sınırladı.

Bu kararın, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü’nün tavsiyeleri üzerine alındığı öğrenildi.

Sağlık Bakanı Vitia’nın kararı uyarınca  bazı çalışanların mesai saatleri 13 Temmuz 2024 tarihinden 20 Temmuz 2024 tarihine kadar 7 gün süreyle kısıtlanacak.

Buna göre hamile kadınlar bir hafta süreyle mesai yapmayacak. Kronik hastalığı olan vatandaşların mesai  saatleri 4 saate düşürüldü.

Sağlık Bakanlığı, şantiyelerde açık havada çalışan inşaatçıların 13 Temmuz 2024’ten 20 Temmuz 2024’e kadar Kosova genelinde 11:00 – 17:00 saatleri arasında çalışmalarını yasakladı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AB, KOSOVA’YA YÖNELİK TEDBİRLERİN KALDIRILMASI İÇİN HENÜZ BİR KARAR ALMADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş