a

İSTANBUL, SHOOPİNG FEST İLE COŞACAK

 

istanbul fest

muteber sankazan

Dünyanın en dinamik şehirlerinden birisi olan İstanbul’da, ilki geçen yıl gerçekleşen İstanbul Shopping Fest’in (İSF) ikincisi 9-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Alışveriş, kültür ve eğlence festivali İstanbul Shopping Fest, hazır giyimden teknolojiye tüm marka ve ürünlerde yüzde 50’yi aşan indirimlerle ziyaretçilerinin yüzünü güldürecek.

 Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, bu yıl ikincisi düzenlenen Shopping Fest’in , 9-29 Haziran tarihleri arasında, geçen yıl olduğu gibi gene İstanbul’da düzenleneceği belirtidi.

 T.C. Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Muteber Şankazan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklanmada, İstanbul’un  dört bir yanına yayılan 100’ün üzerinde modern alışveriş merkezlerinin yanı sıra; Taksim, Nişantaşı, Şişli, Bakırköy, Fatih, Bahariye ve Bağdat Caddesi gibi İstanbul’un  cazibe noktaları olan alışveriş caddelerinin  birçok ünlü markaya ve eğlenceye ev sahipliği yapacağını belirtti.

 T.C. Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Muteber Şankazan, “İstanbul’un festival coşkusunu rengarenk yaşayabilmesi için özel tasarımlarla ve ışıklandırmalarla süslenecek olan cadde ve sokaklar, ünlü sanatçıların konserleri,  sokak partileri, sürpriz eğlenceler, moda gösterileri ile İSF boyunca İstanbullulara ve diğer konuklarına ev sahipliği yapacak.  Birbirinden güzel hediyeler, kampanyalar ve çekilişlerle de sürpriz heyecanlar yaşatacak olan festival, sezon ürünlerindeki %50’ye varan indirimler, AVM’lerin de düzenlenecek yıldızlı alışveriş geceleri ve etkinlikleriyle İstanbul’u bir kez daha yıldızlaştıracak. İstanbul’u dünya alışveriş merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlayan festival kapsamında; yabancı misafirler, İstanbul’da indirim sezonunun dışında bir dönemde büyük avantajlarla alışveriş yapabilecekler. Yabancı misafirlerimiz, tax free avantajlarıyla ödedikleri verginin bir kısmını alışveriş merkezlerinde ve şehrin bazı noktalarında kurulan tax free stantlarından iade alabilecekler.

Tüm Balkanların olduğu gibi Kosova’nın da Türkiye ile büyük bir gönül bağı olduğunu biliyorum. Bu dostluğu karlı ve keyifli bir alışveriş ve tatille taçlandırabilmeniz için müşavirliğimiz, THY ve turizm acentaları hizmetinizdedir” şeklinde konuştu.

 Yunus Emre Priştine Türk Kültür Merkezi Müdürü Doç.  dr. İsmet Biner de yaptığı açıklamada, Türk kültürünün tanıtımında önemli yeri olan Yunus Emre Kültür Merkezi’nin, İstanbul gibi dünya metropolünde önemli bir aktivitenin yapılacağının buradan da duyrulmasına evsahipliği yaptığı için mutluluk duyduğunu belirtti.

 2011 yılında %30’a varan indirimlerle, tüm ürünlerde vergi avantajlarıyla, gece saat 02:00’ye kadar düzenlenen eğlenceli partiler, konserler, hediye çekilişleriyle devam eden Shopping Fest süresince; 14 milyon nüfusu olan İstanbul, 5 milyon ziyaretçi ağırlamış; 50 milyon TL.lik bir yatırımla kısa sürede parekende ticaret hacminde %41 artış sağlanmıştır.

İstanbul Shopping Fest 2012 yılında bu başarıyı 20 günde yakalamayı  ve  parekende ticaret hacminde %50 artış sağlamayı hedeflemektedir. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ’NDEN PRİŞTİNE ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel