Kosova Meclisi Eğitim Komisyonu, “Kosova Akreditasyon Ajansı Devlet Kalite Konseyinin 2023 Yılı Çalışma Raporunu inceledi.
KDTP Milletvekili ve Komisyon üyesi Enis Kervan, sosyal medya hesabı üzerinden söz konusu yıllık rapor ile ilgili değerlendirmelerini dile getirdiği toplantı hakkında yaptığı paylaşımında şu konulara dikkat çektiğini yazdı:
“Devlet Kalite Konseyi Başkanı Prof. Yrd. Dr. Hasniye İlazi ve Kosova Akreditasyon Ajansı Müdürü Naim Gashi’ye uzun zamandır Prizren Üniversitesinde Türkçe ve Boşnakça programlarının yeniden akredite edilmesi konusunda gerçekeştirdiğimiz yoğun çalışma ve işbirlikleri için teşekkürlerimi ilettim.
Ayrıca Prizren Üniversitesi Eğitim Fakültesindeki Türkçe ve Boşnakça dillerinde akredite olmayan programlarımızın devam kararının önümüzdeki günlerde işbirliğimizin ve haftalardır gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız neticesinde olumlu olarak sonuçlanacağına inandığımı da ifade ettim.
Kosova Akreditasoyon Ajansı Yasasının 28 Maddesinin 10. paragrafına göre çoğunlukta olmayan toplulukların eğitim programları için, ‘Eğitim Bakanlığı’ tarafından hazırlanan ‘İdari Talimatın’ onaylanması için var gücümüzle çalıştığımızı, bu kararların ve yasadaki hakkımızın ajansin yönetmenliklerine de eklenmesini talep ettim.
Böylece üniversite düzeyinde Türkçe v.b topluluk dillerinde eğitimin garanti altına alınması, yeni eğitim programlarının açılması, nitelikli olması, sürecin kolaylaştırılması, var olan programların korunması gibi sorunlarımıza artık bu yasa ve idari talimatın çözüm üretecek olmasından memnuniyet duyduğumu ifade ettim.
Ayrıca yeni bölümlerin açılması için topluluklar tarafından sunulacak olan talep ve dilekçelerin sonuçlanması için ‘İdari Talimatla’ kime doğrultulacağının ve karar alma mekanizmasının kimin olacağının da netleşmsinin gereğini vurguladım. Yeni bölülmler açmamız için topluluklar olarak taleplerimizi Üniversite Kurumuna (Borda) yönetmemizin en uygun adres olacağını belirttim. Böylece Üniversite Kurulu kararıyla yeni bölümlerin açılmasının mümkün olabileceğini, Üniversitenin diger kurumlarının ve yetkililerinin bu kararı uygulamakla yükumlü olacağını ve bugüne kadar bu süreçle ilgili yaşanan sıkıntıların aşılacağını ifade ettim.
Ancak bu şekilde Türkçe veya Boşnakça yeni bölümlerin açılması için Rektörlerin, Dekanların, Senato veya Fakülte Kurullarının topu birbirine atmasını, sorumluluk almamasını engellemiş olacağımızı ifade ettim.”
TÜRKÇE KARNELERDEKİ TEKNİK HATALAR DÜZELTİLDİ
ARNAVUTLUK’TA AKRAN ŞİDDETİ PROTESTOSU
BALKANLAR’IN GELECEĞİ TİCARETLE ŞEKİLLENECEK
İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ 2024 DÜZENLENİYOR
ÜSKÜP’TEKİ FESTİVALDE TÜRK ÇAYI TANITILDI