a

MUHALEFET, İKTİDARI ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTTU

Meclis Başkanlık Kurulu, 27 Haziran Perşembe günü meclis genel kurul oturumu için karar aldı. Toplantı ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan muhalefet ise birkez daha iktidarı alınan kararlar nedeniyle eleştiri yağmuruna tuttu.

Kosova Demokratik Partisi PDK Parlamento Grubu Başkanı Abelard Tahiri, Perşembe günü Brüksel’de Başbakan Albin Kurti ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić arasında gerçekleşecek olan görüşmenin, Kurti’nin iki yıldır ürettiği konuların dışına çıkmayacağını ve bu görüşmede de, Sırpların ‘özyönetimi’ ve Sırp Belediyeler Birliği Tüzük taslağının ele alınacağını iddia etti. Tahiri, “Bu konuların dışına çıkmasını bekleyemeyiz… Gündemi bilmiyorum ama öngörüm yine bu iki konunun görüşüleceği yönünde. Çünkü bu durumu kendisi yarattı” dedi.
Diğer taraftan, LDK Milletvekili Armend Zemaj ise, Bağımsız Medya Komisyonu Yasa Tasarısında değişiklik yapılmadığı takdirde, yasayı Anayasa Mahkemesine taşıyacaklarını ifade etti.

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KFOR SALDIRGANINA HAPİS CEZASI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibombahsegeljojobet girişHOLİGANBETjojobetCASİBOMcasibomcasibom