a

TÜRKİYE EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN MAMUŞA’YA OKUL ARAÇ VE GEREÇLERİ YARDIMI

 

mamuşa anadolu ilköğretim okulu

 T.C. Eğitim Bakanlığı, Kosova’nın tek Türk belediyesi Mamuşa’daki “Anadolu” ilköğretim okuluna 50 bin Euro tutarında okul araş ve gereç tardımı yaptı. Yardımlar kapsamında Mamuşa okuluna,  fizik, kimya, yansıtıcı,  fen ve teknoloji araçlar ve gereçler yanı sıra, 35 adet bilgisyar, 30 adet projeksiyon cıhazı ve  ve projeksiyon perdesi, ana okul için sandalye,  masa gibi araç ve gereçlerin bağışı yapıldı.

Mamuşa  “Anadolu “ İlk Öğretim Okulu,  Mamuşa Belediyesi’nin kardeş Belediyesi Küçükçekmece Belediyesi ve Türk İş Birliği Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından  iki yıl önce  inşa edildi. Okulun açılışını da  Türkiye Başbakanı  Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Okulda iki dilde olmak üzere, toplam  950 öğrenci öğrenim görmektedir. Okulda en iyi şartlarda  teknoloji cihazlarla  eğitim verilmesi için  Mamuşa Belediyesi tarafından  Türkiye Eğitim Bakanlığı’na   gerekli  araç ve gereç gönderilmesi  talep edildi.

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç , Mamuşa Belediyesi’nin  eğitime çok büyük önem verdiğini belirterek,  kaliteli eğitimin,   Mamuşa’nın her alanda kalkınması ve gelişmesine yardımcı olacağını söyledi. Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç,   T. C.  Eğitim Bakanlığı ve Türkiye’nin Priştine Büyüykelçisi Songül Ozan’a, gönderilen tardımlardan dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Okul araç ve gereçleri  Mamuşa Belediyesi Eğitim Müdürü ve “Anadolu” ilköğretim  okulu  müdürüne teslim edildi./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KOSOVA’NIN VAŞİNGTON BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE AKAN İSMAJLİ ATANDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş