a

GENÇ YAZAR BENNU PACOLARİ’NİN “SIRLARIN ARDINDA” KİTABI PRİZREN’DE TANITILDI

Bennu Pacolari’nin yeni basılan “Sırların Ardında” macera romanı  tanıtımı, Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde gerçekleştirildi.

Geniş katılımlı tanıtımda Bennu, kendini kısaca tanıttığı gibi romanı içeriğinden de bilgi verdi. Öğretmenleri Bennu ve onun edebiyata ve yazıya düşkünlüğüne, siyasi ve yazarlarımız da gençlerin edebiyat umutlarımızı yeşertmesine dikkati çekti.

2006 Prizren doğumlu Bennu Pacollari, 12 yaşında 7 hikayeden oluşan ilk kitabının beğenilmesinden sonra bir macera romanı da yazdığını söyledi. Kitap üzerinde bir yıl çalıştığını söyleyen Bennu, romanda 5 arkadaşın matematik hocalarının eşinin gizemli ölümünün araştırmasını anlattığını belirtti. Bennu, tanıtımın devamında kitaptan seçtiği bölümleri de okudu.

Bennu’nun öğretmenleri Esin Şantir ve Semra Tüfekçi; derslerinde başarılı olduğu gibi, yazı ve müzikte de katıldığı yarışmalarda ödüller kazandığını belirttiler. Günümüzde gençler arasında okuma alışkanlığının düşük olduğu bir durumda Bennu gibi genç yazarların Kosova Türk Edebiyatı’na umut olduğunu belirten öğretmenler; Bennu’nun arkadaşlarına güzel bir örneği teşkil ettiğini ve kendisiyle gurur duyduklarını söylediler.

Yazarımız İskender Muzbeg, Bennu Pacolari’nin cesareti ve girişimini takdirle karşıladığını belirtirken son yıllarda genç şair-yazarların edebiyatımıza kazandırılmasının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Fidan Brina Jılta, Prizren şairler şehri olarak bilindiğine dikkati çekerken Bennu’nun romana yönelmesinin ve gençlere örnek olmasının önemine işaret etti.

Yapılan konuşmalardan sonra Bennu Pacolari’ye çiçek hediyeleri verilirken genç yazar edebiyatseverlere kitabını imzalayarak hediye etti.

Kitap tanıtımı, katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ve kokteyle sona erdi. /kosovahaber/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TİKA, KUZEY MAKEDONYA’DA TÜRKÇE EĞİTİME DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş