a

KOSOVA MAARİF OKULLARI BİLİM FUARI DÜZENLENDİ

Öğrencilerinin dünya çapında yapılan bilgi yarışlarında elde ettiği başrılarla adından söz ettiren Kosova Uluslararası Maarif Okulları, Priştine “Rahibe Teresa” meydanında Bilim Fuarı düzenledi.

Ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören Kosova’daki Maarif Okulları öğrencileri kimya, fizik, biyoloji, matematik, dil ve resim sanatı alanlarındaki çalışmalarını sergiledi.

Bilimsel çalışmalarını kurulan standlarda uygulama olarak sergileyen Maarif Okulları öğrencileri, bu okullardaki eğitimin yakaladığı yüksek kalite standartlarının bir sonucu olarak, bilimsel deneyler yaparak, ziyaretçilere gösterdi. Fuarın amacı da öğrencilerin öğrendiklerini bilimsel bir fuarda, ziyaretçilerle paylaşmaktı.

 

 

 

 

Priştine Maarif Okulları Müdürü Mustafa Kulu bilimsel fuar ile ilgili Kosovaport’a yaptığı açıklamada, Maarif Okulları olarak iyi öğrenci, karakterli öğrenci olmanın yanında bilim, teknoloji, matematik ile  ilgili başarılı öğrenciler de yetiştirmek istediklerini belirterek, bu  anlamda  öğrencilerin her hafta yapmış oldukları etkinliklerin içerisinde olduğu bir fuarın  tertiplenmesini uygun bulduklarını söyledi.

“Her hafta değişen derslerin, çocukların yaptığı eserlerin sergilendiği bir fuar söz konusu. Dolayısıyla diğer öğrencilerin bilime olan meraklarını uyandırmaya çalışıyor.Bu anlamda da okullarımız, bilimsel çalışmalarda da Stem Olimpiaytları’nda da son derece başarılı. Kosova’da ülkelerini çok iyi temsil eden öğrencilerimiz var. Altın madalya, dünya şampiyonluğu olan öğrencilerimiz var.” şeklinde konuşan Kulu, bu yapmış oldukları  güzel çalışmaları Kosova halkına tanıtmak, okullarının bilimsel yönünü ve bilimsel gücünü de vatandaşlara tanıtmak amacıyla, bünyesinde  bilim temalı sanat eserleri de yer alan böyle bir fuar düzenlemek istediklerini sözlerine ekledi.

Fuardaki her bir stand başında görevli öğrencilerin  bilime, teknolojiye çok istekli  oldukları gözlendi. Öğrenciler kendi alanlarıyla ilgili gelen ziyaretçilere sunumlarını yaparken, kendi projelerini anlatma fırsatı yakaladılar.

Bilime küçük yaşlarda merak uyandırmak için Maarif Okulları ana sınıf öğrencileri de fuarda çalışmalarını sergiledi. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

EVİNİZDE GÖRDÜĞÜNÜZ ÖRÜMCEKLERİ NEDEN ÖLDÜRMEMENİZ GEREKİYOR?

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş