a

KOSOVA BALKAN TURİZMCİLERİNİ BULUŞTURDU

 

turizm fuarı

fuar

Kosova’nın  turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla Priştine’de açılan 3 günlük  turizim fuarı büyük ilgi görüyor. Turizmi, ekonomik kalkınmanın önemli bir halkası olarak gören Kosova ,uluslararası fuarda Balkan ülkelerinin turizimcilerini buluşturdu. Avrupa’nın en genç ülkesi Kosova, Balkanlardaki ülkelerle turizm alanında işbirliğini pekiştirmek çabaları çerçevesinde Türkiye, Arnavutluk, Makedonya, Karadağ  ve diğer Balkan ülkeleri  turizimcilerini bir araya getirdi.

Kosova’da turizm fuarına ilk kez katıldıklarını belirten Arnavutluğun ünlü turistik yerlerinden Lezhe Turizm Müdürü Bardh Dedgjonaj, bir çok ülkenin katılımının,  bu fuarın bölgede önemli turizm fuarları arasında yer almasını sağladığını belirtti.

Fuarda Türkiye, en fazla ilgi gören ülke konumda oldu. Türk turizım acentalarının Kosova’daki  partnörü  “Ephesus” tarafından temsil edilen Ela Quality Resort Hotel Satış Müdürü İsmail Çiçek, özellikle Balkan pazarının her sene yükselen bir grafik gösterdiğini belirterek,  Makedonya, Arnavutluk Kosova olsun her sene rakamlarda artış sağlandığını söyledi. Romanya ve Bulgaristan’dan gelen turist sayısında da ciddi artışların olduğuna işaret eden İsmail Çiçek, “ Türkiye’nin sunmuş olduğu servis kalitesi,yemek kalitesi, misafirperverlik, tercih edilmemizde en büyük etkenlerden bir tanesi” ifadesini kullandı.

Fuara ilk yılından beri katıldıklarını belirten Fibula acentasının Kosova Genel Müdürü Shpetim Turku da yaptığı açıklamada, fuara katılarak turizm sektörünün gelişmesine katkı sağladıklarını, dolayısıyle bu yıl Antalya’ya  haftada  2 yerine 3 defa uçuş yapılacağını, Türkiye’ye turist gönderme kapasitetsini yüzde 50 artırdıklarını ifade etti.

Kosova Turizm Fuarına Türkiye Turizm Bakanlığı da katıldı. T.C. Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Muteber Şankazan, fuarda tanıtıcı yayınları yanı sıra, Türk kültürünü yansıtan Ebru ve Hat sanatlarının tanıtımını da yaptıklarını ve standlarına çok büyük bir ilgi olduğunu belirtti.

 Turizmini geliştirmekte kararlı görünen Kosova, bölge ülkeleri arasında turizmin geliştirilmesine de katkı sağlıyor. Turizmden sorumlu Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, dünyanın tüm yerlerinde olduğu gibi turizm fuarı Kosova’nın geleceği açısından önemli bir rol oynadığını belirtti. Fuara katılımınn memnun edici olduğunu kaydeden Bakan Yardımcısı Ustaibo,” bu yıl fuara çok sayıda ülkenin şirketleri katılıyor.Bu önemli bir gösterge. Her geçen yıl fuara ilgi artıyor. Turizm fuarı, bu yıl da diğer yıllara kıyasla en iyi düzenlemiş fuar oldu” ifadesini kullandı.

Uluslararası turizm fuarı 20 Nisan tarihine kadar  açık kalacak./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

EMEKTAR ÖĞRETMEN SALİH LİKA TOPRAĞA VERİLDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş