a
b
b

BKT’DEN KOSOVA DOWN SENDROM MERKEZİNE DESTEK

Dünya Down Sendromu Günü’nde BKT Kosova, Kosova’daki Down sendromlu bireylerin hakları ve refahı için kapsayıcılığı ve savunuculuğu teşvik etme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit etti. Bu destek, Banka’nın her bireye değer verildiği ve desteklendiği daha kapsayıcı bir toplum yaratma konusundaki kararlılığının altını çizmektedir.

Bu destek kapsamında banka, Down sendromlu iki çocuğun 12 ay süreyle tedavi hizmetlerine ilişkin masraflarını karşayacak. Bu girişim, Down sendromlu bireylere gerekli destek ve bakımı sağlayarak onların tüm potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Her yıl 21 Mart’ta kutlanan Dünya Down Sendromu Günü, dünya çapında Down sendromlu bireylerin farkındalığını artırmak, anlayışı teşvik etmek ve haklarını korumak için bir fırsat olarak hizmet ediyor. Bu nedenle bugün BKT Kosova olarak herkesi daha kapsayıcı bir toplum için olumlu değişiklikleri teşvik etmek amacıyla mümkün olduğunca taahhütte bulunmaya çağırıyoruz.

Bu vesileyle BKT Kosova CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Suat Bakkal şunları söyledi: “BKT Kosova olarak Down sendromlu bireyler ve aileleriyle dayanışma içindeyiz. Down Sendromlular Derneği Kosova’ya desteğimiz sarsılmaz kararlılığımızı yansıtıyor. Dünya Down Sendromu Günü’nde, Down sendromlu bireylerin haklarını ve refahını koruma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha teyit ediyoruz.”

Kosova Down Sendromu Derneği, olumlu sosyal etkiyi teşvik etmede işbirliğinin önemini vurgulayarak BKT Kosova’ya verdiği destekten dolayı şükranlarını dile getirdi. Kurucusu ve İcra Direktörü Sebahate Hajdini Beqiri, “Dünya Down Sendromu Günü’ndeki desteğinden dolayı BKT Kosova’ya son derece minnettarız. Birlikte, Kosova’da Down sendromlu bireyler için daha kapsayıcı ve destekleyici bir ortam yaratmak için çalışabiliriz” dedi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

 “ELENA GJİKA” OKULU ÖĞRENCİLERİ ŞEHİR PARKINA ÇİÇEK EKTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL