a
b
b

KOSOVA TÜRK GAZETECİLER DERNEĞİ’NDEN ANLAMLI ZİYARET

“Doğru Yol” Türk Kültür Sanat Derneği’ne, Kosova rürk Gazeteciler Derneği’nin tertiplediği ziyaret, Türk toplumunun bu öküklü derneğinin sosyla medya sayfasında geniş yer buludu.

“Doğru Yol” TKSD, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımı şeöyle:

Kosova Türk Gazeteciler Derneği’nin geçenlerde yeni seçilen başkanı Ercan Kasap ile yönetim kurulu üyelerinin kurumsal ve toplumsal değerlerimize yönelik ziyaretleri, görüşmeleri ve anlamlı temasları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kosova Türk Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Kasap ve yönetim kurulu üyeleri Raif Kırkul ile Enis Tabak, DOĞRU YOL Türk Kültür Sanat Derneği Başkanı Nevzat Şundo ile derneğin yönetim kurulu üyelerini, bunun yanı sıra TÜRKÇEM Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zeynel Beksaç’ı ziyaret ettiler.

Görüşmede, derneğin yeni dönem çalışmalarından bahseden, Kosova’da Türk medyası ve derneklerimizin içerisinde bulunduğu durumu, toplumumuzun güncel meselelerini, milli değerlerimizin savunulması ve birlik beraberliğimizin önemine dikkati çeken Başkan Kasap, gönüllülük ruhuyla yoğun bir şekilde etkinlik gösteren kültür-sanat çınarı DOĞRU YOL derneğinin çalışmalarını her zaman takdirle izlediklerini vurguladı; Diğerleri arasında ayrıca Nisan ayında gerçekleştirilecek nüfus sayımının önemine de dikkati çekti. Faal bir sivil toplum camiası ve etkin bir Türk medyasının ne denli önemli olduğuna işaret ederek, eğitim, kültür-sanat ve basın-yayın kuruluşlarına daha fazla desteğin sunulması gerektiğini vurguladı.

DOĞRU YOL Türk Kültür Sanat Derneği Başkanı Nevzat Şundo da, Kosova Türk Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Kasap ve yönetim kurulu üyelerine DOĞRU YOL Derneğine gerçekleştirdikleri nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti, DOĞRU YOL Derneği etkinliklerini bağımsız, objektif ve gerçekçi bir biçimde geniş kamuoyuna aktarılmasında emeği geçen gazetecilerimize, Ercan Kasap’a, Raif Kırkul’a ve Enis Tabak’a teşekkürler etti. Dernek olarak her türlü iş birliği ve etkinliğe DOĞRU YOL’un kapılarının açık olduğunu vurgulayan Başkan Şundo, Ercan Kasap başkanlığındaki yeni yönetimle Kosova Türk Gazeteciler Derneği’nin yeni dernek oluşumunu tebrik etti ve ara vermeden yürüttükleri yoğun ve değerli çalışmalarını kutladı.

TÜRKÇEM Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zeynel Beksaç da Kosova Türk Gazeteciler Derneği’nin Ercan Kasap başkanlığında yeni yönetimiyle birlikte yürütmüş oldukları çalışmaları takdirle izlediklerini vurgulayarak, diğerleri arasında Kosova’da Türkçe medyası ile yayın-basın kuruluşlarının içerisinde bulunduğu koşulları ele aldı.

Görüşmenin devamında diğer yönetim kurulu üyeleri de söz alarak nazik ziyaretleri için Başkan Ercan Kasap ve Kosova Türk Gazeteciler Derneği yönetim kuruluna teşekkür ettiler. Yeni dönemle birlikte ivme kazanan, toplumda beklenen olumlu havayı estiren Kosova Türk Gazeteciler Derneği’nin çalışmalarını kutladılar, kendilerine her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ve tarafların birlikte değişik etkinlikler tertiplemeye yönelik olumlu temennilerini dile getirmesi, kardeş derneklerin buna yakın zamanda gerçekleştirmeyi arzuladıkları iadeiziyaretle başlamaya hazır olduklarını ifade etmeleriyle son buldu.”

1 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KTGD’DEN PRİZREN’DE TÜRKÇE MEDYALARA ZİYARET

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom GirişcasibomCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom girişCASİBOMholiganbet girişjojobet girişCasibom Giriş