a
b
b

ARNAVUTLUK’TAN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Arnavutluk Dışişleri Bakanı İgli Hasani, Arnavutluk ziyaretini gerçekleştiren Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Tiran’da  bir araya geldi.

İkili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında  Hasani, Türkiye’ye,  Kosova’nın tanınması ve uluslararası ile bölgesel örgütlere üyeliği konusundaki kararlılığından dolayı teşekkür etti.

Hasani, “Kosova’nın tanınması ve bölgesel ve küresel örgütlere üyeliği konusundaki kararlılığından dolayı Türkiye’ye teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Basın toplantısında iki bakan, Arnavutluk ile Türkiye arasında çok iyi olarak değerlendirdikleri ilişkilere de değindi.

Hasani, “Dost Türkiye, en zor günlerimizde her zaman yanımızda oldu. Şu anda ülkelerimiz arasındaki ilişkiler her alanda mükemmel ve ilerleyerek büyüyor. Bugün siyasi diyalog grubunun ikinci toplantısını gerçekleştirdik. Bu toplantı, tüm alanlardaki işbirliğinin stratejik yapısını daha da güçlendiriyor. Aramızdaki siyasi diyaloğun yoğunlaşmasına ikili işbirliğinde önemli bir artış eşlik etti” dedi.

Bu arada Türkiye diplomasi şefi  Hakan Fidan da Arnavutluk ile ilişkileri değerlendirerek, bu yıl ilk Stratejik Ortaklık Konseyi’ni düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

“İki ülke arasındaki ilişkiler birbirimize duyduğumuz güvenle birleşiyor. Bunu daha da ileriye taşımak için belirli mekanizmalar oluşturduk ve hedefimiz 2024 yılı içerisinde ilk Stratejik Ortaklık Konseyini geliştirmek. Bu bizim için önemli bir platform olacak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 milyar Dolar’a ulaşmasını umuyoruz ve bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Dün akşam Türk iş adamlarıyla bir toplantı yaparak Arnavutluk’ta sahip oldukları yatırım fırsatlarını tartıştık. Sahip olduğumuz iş birliği var olan kapasite kadar değil, onu daha da geliştirmemiz gerekiyor.” Şeklinde konuşan  Fidan, daha da fazla işbirliği yapma fırsatının mevcutt olduğunu vurguladı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan,  Bulgaristan ve Romanya’ya da  resmi bir ziyarette bulunacak.

1 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TMV, SIRBİSTAN’DA NOVİ PAZAR’DA ANAOKULU AÇTI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş