a

KURTİ: AB BİZİM KADERİMİZ

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kuzey makedonya2nın başkenti Üskp’te toplanan Batı Balkan liderlerinin  zirvesinde yaptığı konuşmada Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova ve Batı Balkan ülkelerinin hedefi ve kaderi olduğunu belirterek, bugün tartışılan reformların listesini sunacağını söyledi.

“Batı Balkanlar için Büyüme Planı” çerçevesinde gerçekleşen toplantıda Kurti, AB ve ABD’nin mümkün olduğu kadar bölgesel işbirliğine olanak tanıyacağını ve “hedef olan AB’ye doğru daha hızlı ilerleme sağlanacağını” belirtti.

Başbakan Kurti, Kosova’nın bugün görüşülen reformların listesini, önümüzdeki günlerde de proje listesini sunacağını söyledi.

Kurti, son olarak AB üyeliğini hızlandıracağını ifade eden bu toplantıyı düzenlediği için AB, ABD ve Kuzey Makedonya’ya teşekkür etti.

“Brüksel ve Washington, Batı Balkanlar ile birlikte Üsküp’te sadece bizim bölgemizin değil ekonomik büyüme için de çalışıyor. AB’nin değerlerinin bizde reforme edilmesi gerekiyor, AB’nin desteğinin de mali olması gerekiyor. Büyüme planı bölgemiz için 6 milyar Euro anlamına geliyor, bu durumda alınacak fonun miktarı yaptığımız iyi işlere ve gösterdiğimiz başarılı performansa bağlı. Bugün Kosova Cumhuriyeti tartışılan reformların listesini sunacak, önümüzdeki günlerde de gösterge niteliğindeki projelerin listesini sunacağız. Reformlar açısından bakıldığında, kamu yönetimi reformu ve kamu maliyesinin yönetimini merkeze alıyoruz; yeşil gündem, dijitalleşme, özel sektör yatırımları ve altyapı açığının kapatılması projelerimiz arasında yer alıyor. Bu vesileyle, daha fazla bölgesel işbirliğine olanak sağlayacak, aynı zamanda amacımız ve kaderimiz olan AB’ye doğru daha hızlı ilerlememizi sağlayacak bu çok önemli toplantı için AB’ye, ABD’ye ve Kuzey Makedonya’ya teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini, kullandı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

EKONOMİK BÜYÜME PLANI BALKAN LİDERLERİNİ ÜSKÜP’TE BİRARAYA GETİRDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş