a
b
b

TRT VE PRİŞTİNE YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ İŞBİRLİĞİYLE DİJİTAL GAZETECİLİK ATÖLYESİ BAŞLADI

TRT ile Priştine Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliğinde gerçekleştirilen Dijital Gazetecilik Atölyesi, Kosova’nın başkenti Priştine’de başladı. Hasan Priştina Üniversitesinde düzenlenen atölyede katılımcılar gazetecilik 101, hikaye anlatıcılığı, montaj ve saha yapımcılığı konularında dersler alacak. Eğitimler, TRT bünyesinde görevli, bölge ülkelerini tanıyan gazeteciler tarafından veriliyor.

TRT ile Priştine Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliğinde gerçekleştirilen Dijital Gazetecilik Atölyesi, Kosova’nın başkenti Priştine’de başladı.Hasan Priştina Üniversitesinde düzenlenen “Gençler için Gazetecilik Projesi” kapsamında, katılımcılar gazetecilik 101, hikaye anlatıcılığı, montaj ve saha yapımcılığı konularında dersler alacak.

Projenin koordinatörü Alpay Arı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında çeşitli ülkelerde yaklaşık 3 bin 200 öğrenciye ulaştıklarını söyledi.Projeyi dünyanın dört bir yanına yaymaya çalıştıklarını belirten Arı, “Bu proje çok rağbet görüyor. Umarım bu projeyi uzun bir süre devam ettirip, gençlerimize, dünyaya insanlık açısından bir fayda sağlamış oluruz ve TRT de bu taşın altına elini koyarak insani meseleleri önemsediğini bir kez daha kanıtlamış olur.” ifadelerini kullandı.YEE Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz da Türkçe ve kültür sanat faaliyetlerinin yanında kurumsal kapasiteyi arttırmaya yönelik faaliyetler de düzenlediklerini vurgulayarak, projenin ülkede her yıl tekrarlanması için çaba göstereceğini dile getirdi.Eğitimler, TRT bünyesinde görevli, bölge ülkelerini tanıyan gazeteciler tarafından veriliyor.Türk Hava Yolları (THY) ve Hasan Priştina Üniversitesinin desteklediği eğitim, 20 Aralık’a kadar sürecek ve katılımcılara eğitimin sonunda sertifika verilecek./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAŞBAKAN KURTİ KOSOVA EMEKLİLİK FONU’NU ZİYARET ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom girişdeneme bonusugrandpashabet girişbahsegel giriş