a
b
b

KOSOVALI ÖĞRETMEN GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRMEYİ HEDEFLİYOR

Kosovalı öğretmen Arbnora Fejza İdrizi, Arnavutların en önemli milli bayramı olan “Bayrak ve Bağımsızlık Günü” dolayısıyla kağıt katlama sanatı origami ile   bin 300 metrekarelik alanda yaptığı Arnavutluk bayrağıyla bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyor

.Öğretmen Fejza İdrizi, AA muhabirine, 120 bin kağıttan oluşan origamiyi bazı aile üyeleri ve “Alauddin” Medresesi’ndeki 70 öğrencinin yardımıyla yaptığını söyledi.

Çalışmanın tamamlanabilmesi için toplamda 1 milyon 200 bin katlamanın yapıldığını aktaran Fejza İdrizi, “Çok zor bir iş oldu çünkü bu sefer daha zor bir çalışma yöntemini seçtim. Kağıtlar piramidaldi, her kağıt için on katlama gerekliydi.” dedi.

Projenin tamamlanmasının dört gün sürdüğünü belirten Kosovalı öğretmen, sözlerini şöyle sürdürdü:”Bu bayrakla büyüdüğümüz için belki de en çok severek çalıştığım proje oldu. Halkımızın yıllar, yüzyıllar boyunca bu bayrak için çok şey verdiğini görünce, ülkemin sınırların ötesinde tanıtılması ve aynı zamanda bir dünya rekoru olarak da onaylanabilmesi için bir şeyler yapabilmemle büyük gurur duyuyorum. Çalışma sürecinde de duygu dolu ve çok mutluydum. Doğrusunu söylemek gerekirse tamamlandığında yukarıdan bakmak için sonuna kadar dayanamadım, duygularla baş başa kaldım ve belki de sevinç gözyaşlarım bile döküldü.”

Bin 300 metrekarelik alanda yapılan proje için günde 8 saat çalışıldığını vurgulayan Fejza İdrizi, bir mimarın da kendisine bayrağın ortasındaki çift başlı kartalın orantılı görünmesi için özel bir plan yaparak yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.

İdrizi, 2018’de dünyanın en uzun çiçeği, 2019’da üzerinde Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan ülkelerin bayraklarının yer aldığı vazo ve 2021’de bin 1216 metrekarelik Kosova bayrağı origami çalışmalarıyla 3 defa Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti.

“Bayrak ve Bağımsızlık Günü”, Arnavutluk’un bağımsızlığının 28 Kasım 1912 tarihinde Avlonya Millet Meclisinde ilan edilmesinin ardından 111 yıldır ülke genelinde ve Arnavut nüfusun yaşadığı diğer ülkelerde kutlanıyor./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MİLLETVEKİLİ KERVAN LİHTENŞTAY’DA

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL